Thursday, April 18, 2024

Cum aplici pentru un credit de reparaţii şi renovare a locuinţei. Suma maximă pe care o poţi împrumuta

Must Read

Nu ai avut nici timp și nici chef să te apuci de renovarea locuinței, cu toate că pandemia de coronavirus a încetinit mersul lucrurilor și ai fi avut răgazul necesar. Poate nu şi banii, ce-i drept. Iar existenţa unui credit de modernizare a locuinței ar fi foarte util, având în vedere că nu ai toată suma necesară, după prima evaluare pe care ai făcut-o.

Reamenajarea casei este un proiect de amploare, care poate presupune costuri destul de mari iar pentru a obține rezultatul dorit este necesar să-ți construiești o strategie în ceea ce privește bugetul alocat, tipul lucrărilor de renovare, timpul pe care vrei să-l rezervi proiectului tău si sa iei decizia de a face totul pe cont propriu sau cu ajutorul unei firme specializate.

Cum faci să nu pui presiune foarte mare asupra bugetului lunar

Din perspectiva financiară, un credit pentru renovarea locuinței poate fi o soluție ca să dai o nouă față casei tale, fără a pune presiune foarte mare asupra bugetului lunar. Este vorba despre un împrumut bancar ca oricare altul, cu o valoare care poate atinge chiar si 200.000 de lei și pe care îl poți obține destul de simplu și rapid, uneori chiar si online, potrivit sortter.com.

- Advertisement -

Practic, dacă un credit ipotecar este una dintre cele mai folosite metode pentru achiziționarea unei locuințe, un credit pentru renovare te ajută să aduci un plus de confort în căminul tău și să regândești designul interior.

Sunt mai multe bănci care oferă credite pentru renovarea casei sau apartamentului, indiferent că optezi să faci lucrările pe cont propriu sau prin intermediul unei firme. Valoarea acestor împrumuturi variază, la fel și perioada de plată, care se poate desfășura pe parcursul a 5-10 ani, în funcție de condițiile băncilor, au explicat experţii financiari de la storia.ro si Kiwi Finance.

Ca să alegi cea mai bună variantă pentru nevoile tale, dar și ca să-ți poți gestiona eficient resursele financiare, în funcție de ratele pe care le vei avea de achitat, este esențial să studiezi cu atenție ofertele și să cunoști toate condițiile de creditare și de rambursare a împrumutului iar un simulator de credit online te-ar ajuta să faci un calcul rapid.

Care sunt actele de care ai nevoie pentru credit de modernizare a locuinței

“Un credit pentru modernizarea locuinței are aceleași condiții de acordare precum orice alt tip de credit și va trebui să garantezi cu ipoteca pe imobilul pe care îl renovezi. Chiar dacă fiecare instituție bancară are propriile reguli și îți poate solicita documente și informații ușor diferite sau suplimentare pentru a-ți da împrumutul, există câteva condiții de eligibilitate comune, cum ar fi:

  • să nu figurezi în evidența Biroului de Credit sau a Centralei Riscului de Credit ca rău-platnic;
  • să nu depășești vârsta de 65 de ani în momentul încheierii perioadei de creditare;
  • să fii cetățean român și să ai domiciliul stabil în România;
  • să poți face dovada unor venituri constante și stabile;
  • să fii proprietar sau coproprietar al imobilului pe care vrei să-l modernizezi”

Dacă ambițiile tale de renovare sunt mari și ai nevoie de o sumă consistentă pe care nu o poți achita în cel mult 5 ani, te poți orienta spre creditul ipotecar pentru renovarea locuinței. În această situație, vei garanta împrumutul cu locuința. Pentru împrumuturile mai mici, poți opta pentru un credit fără ipotecă.

Pe site-urile băncilor găsești toate informațiile de care ai nevoie. Ca să te asiguri, însă, că le și înțelegi foarte bine și că faci alegeri inspirate pentru tine și cei dragi, cel mai inspirat ar fi sa te adresezi unui broker de credite.

Cum aplici pentru împrumut

Procesul diferă de la o bancă la alta. În unele cazuri nu mai trebuie să mergi la sediul unei bănci pentru a depune documentele. În principiu, pentru a putea aplica la un credit destinat reparațiilor și renovărilor din casă, ai nevoie de mai multe acte, printre care actul de identitate si declarația de venit.

Băncile au acces direct la evidențele Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și la Biroul de credite și, în loc de declarația de venit, îți pot solicita un acord ANAF, pe care îl vei primi și îl vei semna la sediul băncii respective. Pentru că fiecare instituție bancară are propriile regulamente, este posibil să ți se ceară și alte acte.

Aşadar, un credit pentru modernizarea locuinței este un instrument financiar care te va ajuta să renovezi casa sau să faci reparațiile de care ai nevoie, exact în momentul în care îți dorești, fără să creezi dezechilibre majore în bugetul familiei.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x