Thursday, April 25, 2024

Cum îți poți recupera mai ușor o adresă de e-mail

Must Read

Ți s-a întâmplat vreodată să uiți parola adresei de e-mail sau îți dorești să accesezi un e-mail pe care nu l-ai mai folosit de mult?

Există câțiva pași simpli prin care poți recupera o adresă de e-mail, fie că vorbim de Gmail sau Yahoo, cele mai folosite soluții pentru poșta electronică.

E posibil să ai nevoie și de puțină răbdare ca, în final, să poți accesa adresa de e-mail dorită. Iată ce ai de făcut, în funcție de platforma folosită:

Recuperarea unei adrese de Gmail

- Advertisement -

Înainte de a recupera o adresă de Gmail, încearcă să-ți reamintești câteva date importante: numele contului, parole folosite, numărul de telefon folosit la crearea contului și adresa de e-mail de recuperare, dacă ai setat-o în cont. Sunt date utile pe care Google le solicită pentru a confirma că ești deținătorul acestui cont.

Primul pas este să intri în Google Account Recovery și să introduci adresa de e-mail pentru care dorești resetarea parolei sau numărul de telefon asociat. Acesta trebuie să fie același număr pe care l-ai folosit la crearea contului de Gmail. După ce apeși pe butonul Next, ți se va solicita o parolă. Poți să încerci una dintre parolele vechi pe care ți le amintești, iar dacă aceasta nu este corectă, nu este nicio problemă, ți se va solicita completarea numărului de telefon asociat contului. După ce confirmi numărul de telefon, Google va trimite o notificare pe telefonul tău pentru a-ți confirma identitatea sau poți opta pentru a primi un cod de verificare. După completarea codului primit prin SMS, vei putea alege o parola nouă și, implicit, accesa adresa de e-mail.

Pentru recuperarea unei adrese de Gmail, a cărui nume de utilizator nu îl știm, Zoom by Vodafone ne sfătuiește să repetăm pașii de mai sus, cu mențiunea că, la primul, în loc de adresa de e-mail, vom adăuga numărul de telefon mobil.

Recuperarea unei adrese de Yahoo

Pentru recuperarea unei adrese de Yahoo trebuie să intrii pe pagina Sign-in Helper, unde ți se va cere să adaugi e-mail-ul sau numărul de telefon asociat cu acesta. De aici vei primi trei opțiuni prin care poți continua procesul: verificarea prin contul de Google, dacă acesta este asociat cu cel de Yahoo, sau trimiterea unui cod de verificare pe adresa de e-mail de recuperare sau pe numărul de telefon folosit la crearea adresei. După adăugarea codului, vei putea schimba parola și accesa contul dorit.

Dacă nu ai un cont de Google asociat cu cel de Yahoo sau o adresă de e-mail de recuperare setată, poți lua legătura cu departamentul lor de suport telefonic. Vei primi câteva întrebări, pentru confirmarea identității tale, și ajutor pentru recuperarea contului.

De cele mai multe ori e bine să fii pregătit pentru astfel de momente. De aceea te sfătuim să folosești opțiunile de securitate și recuperare pe care platforma de poștă electronică ți le pune la dispoziție.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x