Volatilitatea Bitcoin l-a determinat pe guvernatorul Băncii de Rezervă a Australiei, Philip Lowe, să-i îndemne pe investitori să fie atenți când investesc în criptomonede, potrivit Daily Mail.

„Oricine cumpără aceste active ar trebui să aibă grijă”, a spus Lowe, la Australian Payments Network Summit. Bancherul a avertizat că „există încă o mare incertitudine cu privire la utilitatea pe termen lung a acestor active”.

Preţul Bitcoin a scăzut brusc şi a ajuns la circa 43.000 de dolari. Criptomoneda a pierdut aproximativ 10.000 de dolari, adică aproximativ 17% din valoarea sa în 24 de ore. Bitcoin valora aproximativ 57.000 de dolari, săptămâna trecută, înainte de a începe să scadă.

Prețurile criptomonedelor ar putea scădea

- Advertisement -

Luna trecută, Tony Richards, șeful secțiunii de politică de plăți a Băncii de Rezervă a Australiei, a avertizat și el că prețurile criptomonedelor ar putea scădea.

„Există scenarii plauzibile în care o serie de factori s-ar putea combina pentru a contesta fervoarea actuală a oamenilor pentru criptomonede, astfel încât cererea speculativă actuală ar putea începe să se inverseze și o mare parte din creșterile de preț din ultimii ani ar putea fi anulate”, a spus Richards.

Lowe a mai spus că o monedă digitală a băncii centrale ar fi o versiune mai bună a finanțării descentralizate, decât o piață volatilă a criptomonedei. „Este probabil ca activul utilizat pentru decontarea majorității tranzacțiilor din economie să rămână o formă de ”monedă fiat”, sigură, cu o valoare stabilă, mai degrabă decât criptomoneda cu un preț volatil”, a spus el.

Sute de mii de investitori australieni și-au băgat banii în criptomonede

O neîncredere generală față de bănci a făcut ca, din 2018, peste 800.000 de investitori australieni să-și bage banii în criptomonede, inclusiv în Bitcoin.

Trezoreria Australiei va începe la începutul lui 2022 să creeze un sistem de licențiere pentru schimburile de monede digitale. Responsabilii de la Canberra vor explora, de asemenea, ideea unei monede digitale a băncii centrale, cu recomandări care urmează să fie făcute până la sfârșitul anului viitor.

Sursa: capital.ro