Thursday, January 20, 2022

Elon Musk vrea să implanteze cipuri în creiere umane încă din anul 2022. Cum ar putea ajuta inteligența artificială intelectul uman

Must Read

Excentricul Elon Musk are un portofoliu divers de companii, printre care Tesla, SpaceX sau Boring Company. Însă una despre care oamenii cunosc mai puține detalii, în general, este Neuralink, startup care se ocupă cu studiul îmbinării inteligenței artificiale cu cea naturală pentru ca omenirea să poată beneficia de pe urma „deblocării” unui potențial intelectual mai mare.

Evident că ce vrea Musk să obțină cu Neuralink este un lucru destul de controversat, el cătând să atingă o sinergie între organic și sintetic. Însă până să ajungă în acest punct, antreprenorul vrea să aducă beneficii reale în domeniul medicinei, și să se folosească de cipurile sale pentru a stimula diverse zone ale creierului uman. Aceste proceduri pot ajuta pacienții care suferă de paralizii ale membrelor sau care sunt afectați de probleme neurologice.

În cadrul unui interviu acordat Wall Street Journal, Musk spune că testele efectuate pe primate, cele care se desfășoară în prezent la sediul Neuralink, funcționează foarte bine și că acum se verifică ușurința cu care pot fi înlăturate, la nevoie, cipurile.

Acesta a adăugat că speră ca descoperirile de până acum din acest domeniu să poată fi aplicate și pe oameni: „Sperăm să implantăm primele cipuri în oameni în 2022, la pacienți care suferă de probleme serioase de sănătate, precum paralizii multiple”.

- Advertisement -

Desigur, FDA (Food and Drug Administration), autoritatea care reglementează aprobarea medicamentelor în SUA, trebuie să-și dea mai întâi acordul pentru astfel de teste clinice, însă Elon Musk este optimist. „Standardele pentru implanturi pe care le avem aici la Neuralink sunt semnificativ superioare față de ce ne cere FDA”.

În plus, Musk a recunoscut într-o postare pe Twitter că „progresul va accelera atunci când vor exista dispozitive implantate în oameni”, pentru că e „greu să purtăm o conversație nuanțată cu o maimuță”.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

În Cluj parcarea e mai scumpă decât în Manhattan. Cât a plătit un şofer după mai puțin de două ore petrecute la Urgențe

Taxa de parcare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca ajunge să coste mai mult decât în Manhattan, unul...
- Advertisement -

More Articles Like This