Thursday, March 23, 2023

Erdogan anunță că Turcia va majora cu 50% salariul minim pe economie pentru a combate inflația

Must Read

Președintele turc Recep Erdogan a anunțat joi că salariul minim pe economie din Turcia va fi majorat cu 50,4% începând cu 1 ianuarie 2022, relatează agenția de stat Anadolu.

Erdogan a anunțat în timpul unui discurs televizat că de anul viitor salariul minim va crește la 4.250 de lire turcești (aproximativ 275 de dolari).

„Majorarea salariului minim este de 50%, cea mai mare creștere din ultimii 50 de ani”, a declarat acesta.

Salariul minim în Turcia a fost în 2020 de 2.826 de lire.

- Advertisement -

„Cred că am arătat prin această majorare hotărârea noastră de a nu lăsa angajații noștri să fie striviți de creșterea prețurilor”, a adăugat el, precizând de asemenea că Turcia va renunța la impozitul pe venit în cazul angajaților ce câștigă minimul pe economie.

Erdogan a mai spus că guvernul este hotărât să pună capăt cât mai rapid posibil incertitudinilor legate de fluctuația cursului de schimb și inflației uriașe din Turcia.

Lira turcească s-a prăbușit luni la un nou minim istoric față de dolar, valoarea sa înjumătățindu-se față de începutul acestui an. 40% din această depreciere a fost înregistrată începând cu luna septembrie.

Experții pun prăbușirea monedei naționale a Turciei pe seama politicilor monetare promovate de Erdogan care susține că acestea vor aduce „independența financiară” a Turciei.

Inflația înregistrată în Turcia a crescut la 21,31% în luna noiembrie în timp ce prețul mediu al bunurilor de consum a urcat cu 17,71% în ultimele 12 luni.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Donald Trump revine pe Facebook, după doi ani în care a fost banat: “I’M BACK!”

Donald Trump a revenit pe Facebook, după ce a fost interzis în 2021, spunându-le celor care îl urmăresc pe...
- Advertisement -

More Articles Like This