Saturday, May 25, 2024

Erdogan anunță că Turcia va majora cu 50% salariul minim pe economie pentru a combate inflația

Must Read

Președintele turc Recep Erdogan a anunțat joi că salariul minim pe economie din Turcia va fi majorat cu 50,4% începând cu 1 ianuarie 2022, relatează agenția de stat Anadolu.

Erdogan a anunțat în timpul unui discurs televizat că de anul viitor salariul minim va crește la 4.250 de lire turcești (aproximativ 275 de dolari).

„Majorarea salariului minim este de 50%, cea mai mare creștere din ultimii 50 de ani”, a declarat acesta.

Salariul minim în Turcia a fost în 2020 de 2.826 de lire.

- Advertisement -

„Cred că am arătat prin această majorare hotărârea noastră de a nu lăsa angajații noștri să fie striviți de creșterea prețurilor”, a adăugat el, precizând de asemenea că Turcia va renunța la impozitul pe venit în cazul angajaților ce câștigă minimul pe economie.

Erdogan a mai spus că guvernul este hotărât să pună capăt cât mai rapid posibil incertitudinilor legate de fluctuația cursului de schimb și inflației uriașe din Turcia.

Lira turcească s-a prăbușit luni la un nou minim istoric față de dolar, valoarea sa înjumătățindu-se față de începutul acestui an. 40% din această depreciere a fost înregistrată începând cu luna septembrie.

Experții pun prăbușirea monedei naționale a Turciei pe seama politicilor monetare promovate de Erdogan care susține că acestea vor aduce „independența financiară” a Turciei.

Inflația înregistrată în Turcia a crescut la 21,31% în luna noiembrie în timp ce prețul mediu al bunurilor de consum a urcat cu 17,71% în ultimele 12 luni.

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x