Friday, March 29, 2024

Greşeala banală care îţi încarcă factura la gaze şi cu 50%!

Must Read

Este foarte important sa stiti ca, in locuinta dumneavoastra, fiecare grad in plus peste temperatura de 19 grade Celsius poate insemna o crestere a consumului de gaze naturale cu 8%.

Pentru mulți români factura la gaze şi cea de electricitate vor veni cu întârziere luna aceasta, pentru că furnizorii nu știu cum să le emită sau încă lucrează la modificarea sistemului de facturare. Legea adoptată recent îi obligă la plafonare și compensare, dar nu există norme care să le spună exact cum să factureze. Până atunci, vă oferim câteva trucuri care vă vor ajuta să faceţi economie de Sărbători.

O soluție pentru o factură mai mică la gaze este să verifici ușile și ferestrele din casă și astfel să fii sigur că nu există pierderi de căldură. Locuințele care nu sunt sigilate cum trebuie consumă cu până la 15% mai mult decât este necesar.

Cand plecati de acasa sau cand dormiti ar trebui sa reglati termostatul centralei de apartament astfel incat temperatura sa fie cu trei grade mai mica decat in mod normal.

- Advertisement -

Este foarte important sa stiti ca, in locuinta dumneavoastra, fiecare grad in plus peste temperatura de 19 grade Celsius poate insemna o crestere a consumului de gaze naturale cu 8%.

Un alt sfat este sa stabiliti o temperatura mai scazuta a apei calde, astfel incat sa nu fie nevoie de combinarea cu apa rece. In plus, este important si sa va asigurati ca centrala termica functioneaza la parametri normali. O instalatie veche consuma si cu 20 % mai mult decat una de ultima generatie.
Specialistii au sfaturi si pentru cei care sunt bransati la sistemul centralizat de incalzire. Acestia ar trebui sa inceapa pregatirile de iarna cu izolarea tocurilor ferestrelor si a usilor.

Pe aici se pierde pana la o treime din caldura din casa, mai ales in cazul tamplariei de lemn. In plus, caloriferele nu ar trebui sa fie acoperite cu perdele sau alte obiecte, pentru ca incalzirea camerei se va face mai greu.
Sunt si lucruri aparent banale, dar care va pot ajuta sa economisiti bani.
Ridicati jaluzelele si dati la o parte draperiile in zilele insorite, pentru a primi caldura direct de la soare. Trebuie insa sa le trageti din nou inainte de apus pentru a pastra caldura in camera.

Cei care nu au locuintele reabilitate termic cheltuiesc cei mai multi bani cu incalzirea, asa incat izolarea imobilului ar trebui trecuta pe lista de prioritati.

Atenţie şi la factura de curent

Este util să dezgheți în mod regulat frigiderul pentru că gheața formată îl face să consume mai mult pentru a ține alimentele la rece. Concret, gheața crește consumul de energie cu aproape 20%. Pentru un consum mai mic la gaze trebuie să verifici sistemul de încălzire cel puțin o dată pe an pentru a te asigura că totul funcționează eficient.

Dacă ai un echipament vechi, înlocuirea sa te poate ajuta să economisești în cele din urmă aproape 50% din consumul total de gaz. Este recomandat să ai termostatul la aproximativ 20 de grade Celsius și să te îmbraci mai gros în casă. Acesta este un sacrificiu mărunt în această perioadă, dar trebuie să știi că fiecare grad presupune cu 7% mai mult consum.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x