Friday, April 19, 2024

Leguma care elimină toxinele din corp şi este “duşmanul” diabetului

Must Read

Leguma care elimină toxinele din corp şi este considerată “duşmanul” diabetului există şi are o mulţime de beneficii pentru sănătate.

Leguma, bogată în magneziu, calciu, seleniu, fier şi vitamina B, mai este cunoscută sub numele de “mâncător de zahăr” pentru că este bogată în fibre vegetale care împiedică absorbţia zaharurilor şi reduc secreţia de insulină.

Drept urmare, această legumă este recomandată diabeticilor pentru că are un indice glicemic scăzut, dar şi carbohidraţi benefici, cu proteine slabe şi fibre solubile.

Fasolea, căci despre ea vorbim, conţine foarte puţină grăsime şi niciun strop de colesterol.

- Advertisement -

Conţinutul bogat în substanţe nutritive o face un produs alimentar pentru o viaţă sănătoasă. Fasolea este o sursă importantă de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu şi chiar calciu.

Totodată, fasolea conţine o varietate de vitamine şi minerale, inclusiv fosfor, potasiu, acid folic, magneziu şi fier. Calciul şi fosforul joacă un rol vital pentru în sănătatea oaselor, în timp ce potasiul acţionează împreună cu sodiul pentru a menţine o tensiune arterială sănătoasă.

Leguma care elimină toxinele din corp şi este duşmanul diabetului

Leguma care elimină toxinele şi ajută la tensiunea arterială

Fasolea, leguma care elimină toxinele din corp, conţine şi magneziu, care are mai multe scopuri în organism:

– susţine funcţiile musculare şi nervoase;

– menţine sistemul imunitar;

– se îngrijeşte de sănătatea oaselor şi a tensiunii arteriale;

– ajută la metabolizarea energiei.

Fierul, un alt element conţinut de fasole, este o parte importantă a proteinelor de transport de oxigen în sânge şi ajută la dezvoltarea celulelor.

În ceea ce priveşte eliminarea toxinelor din corp, fasolea conţine şi molibden, un mineral mai puţin cunoscut, necesar pentru fabricarea unor enzime cu rol în detoxifierea organismului. Pentru că are un conţinut bogat în fibre, proteine, glucide, fier, potasiu, seleniu şi calciu, unii medici recomandă fasolea celor care au carenţă de fier, copiilor aflaţi în perioada de creştere şi persoanelor care sunt în recuperare.

Totodată, cercetările alimentare au relevat faptul că oamenii care consumă fasole, riscul de a face cancer la colon, la sân sau de a suferi o boală cardiacă este mai redus.

Fasolea uscată conţine fibre solubile şi insolubile. Fibrele solubile previne constipaţia, în timp ce cele insolubile reduc nivelul grăsimilor din sânge.

Leguma care elimină toxinele din corp şi este duşmanul diabetului

Fasolea, leguma care conţine antioxidanţi

Pentru a elimina riscul balonării, boabele de fasole se pun la înmuiat cu opt ore înainte de fierbere. Totodată, în timpul fierberii, sarea trebuie înlocuită cu o crenguţă de cimbru şi câteva boabe de piper.

Aceste condimente vor ajuta fasolea să fie mai gustoasă, iar boabele să fie mai pufoase.

Fasolea uscată, o legumă importantă pentru menţinerea unei diete echilibrate, poate fi asociată cu alimente bogate în vitamina C precum roşii, ţelină, morcovi, usturoi sau pătrunjel.

Fasolea albă conţine antioxidanţi, substanţe benefice în lupta cu bolile şi menţine o stare de bine. Mai mult, dieta cu fasole albă ajută la prevenirea îmbătrânirii premature a pielii care este cauzată de expunerea prelungită la Soare.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x