Saturday, April 20, 2024

Leguma care reduce inflamaţia, susţine fericirea şi somnul sănătos

Must Read

Leguma care reduce inflamaţia şi susţine somnul sănătos este una din acele legume pe care orice gospodină ar trebui să le aibă în frigider sau în congelator.

Leguma care reduce inflamaţia şi susţine fericirea şi somnul sănătos este extrem de versatilă şi oferă peste 75% din doza zilnică de vitamina C, susţine sănătatea oaselor şi răsfaţă organismul cu nutrienţi esențiali, inclusiv vitaminele B, fosfor, mangan, magneziu și potasiu, atât de necesare în acest sezon.

Doar 250 de grame din această legumă oferă peste 75% din doza minimă zilnică pentru vitamina C. Pe lângă susținerea imunității, acest nutrient este necesar pentru repararea ADN-ului și producerea atât de colagen, cât și de serotonină, despre care ştim că promovează fericirea și somnul sănătos.

Vorbim despre conopidă, bogată în vitamina K necesară pentru formarea oaselor şi colina vegetală care joacă un rol important în somn, memorie, învățare și mișcarea mușchilor.

- Advertisement -

Conopida, leguma care reduce inflamația şi susţine fericirea şi somnul sănătos, oferă, de asemenea, şi alți nutrienți esențiali, inclusiv vitaminele B, fosfor, mangan, magneziu și potasiu.

Compușii bioactivi şi antioxidanții din conopidă sunt cunoscuți pentru reducerea inflamațiilor şi combaterea stresului oxidativ. Pe scurt, stresul oxidativ apare atunci când există un dezechilibru între producția de radicali liberi care dăunează celulelor și capacitatea organismului de a contracara efectele nocive ale acestora, care includ îmbătrânirea prematură și riscul de îmbolnăvire.

Conopida este un membru al familiei de legume crucifere, care include, de asemenea, varza de Bruxelles, varza kale, broccoli, varza, verdeața şi bok choy. Ca atare, consumul echilibrat de conopidă ne ajută în demersul nostru de a avea o stare de sănătate optimă.

Leguma care reduce inflamația. Conopida, aliment cheie pentru protecția sănătății

În general, legumele crucifere conțin substanțe naturale care protejează vasele de sânge, zonele cele mai predispuse la inflamație, făcându-le un protector puternic al inimii tale. Acesta este probabil motivul pentru care, în rândul femeilor, un aport mai mare de legume crucifere a fost asociat cu un risc mai scăzut de întărire a arterelor.

De asemenea, potrivit studiilor, s-a demonstrat că substanțele naturale din conopidă și alte crucifere dezactivează substanțele care cauzează cancer și împiedică creșterea și răspândirea cancerului, făcând conopida un aliment cheie pentru protecția sănătății.

Mai mult, unele studii arată că substanțele naturale din conopidă, cum ar fi sulforafanul, pot influența genele în moduri care încetinesc procesul biochimic de îmbătrânire. De asemenea, s-a demonstrat că, elementele nutritive din conopidă protejează funcția creierului și a sistemului nervos și încetinesc declinul cognitiv legat de vârstă.

Compușii naturali din conopidă susţin detoxifierea şi controlul greutății

Detoxifierea înseamnă dezactivarea substanțelor chimice potențial dăunătoare sau eliminarea lor din organism mai rapid.

Fibrele din conopidă susțin sănătatea digestivă şi a intestinului, susţin imunitatea și starea bună de spirit.

Conopidă – Reacţii adverse

Persoanele care suferă de colon iritabil sau intestin iritabil sunt sfătuite să consume cu moderație această legumă.

Conopida este un aliment bogat în FODMAP care reprezintă oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide și polioli.

FODMAP-urile sunt carbohidrați cu lanț scurt care sunt absorbiți slab din sistemul digestiv în fluxul sanguin și sunt fermentați rapid în intestin. Această combinație poate declanșa producerea de gaze, care pot duce la balonare digestivă, durere, crampe și flatulență.

Dacă aveți un sistem digestiv sensibil sau nu sunteți obișnuit să mâncați multe fibre, este posibil să întâmpinați probleme gastrointestinale dacă creșteți aportul de conopidă.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x