Friday, March 29, 2024

Marcel Ciolacu lansează ideea unei companii energetice naționale

Must Read

Liderul PSD Marcel Ciolacu a lansat duminică ideea creării unei companii energetice naționale, care să producă energie dintr-un mix de surse și care să poată asigura, în 3 – 5 ani, independența energetică a României, relatează Mediafax.

Marcel Ciolacu a arătat că există o criză mondială în domeniul energiei, care a fost prost gestionată în România. „Cred că e momentul, cu o asemenea forță politică, să creăm o companie serioasă, care să producă și verde, și nuclear, și pe cărbuni, și gaze, o companie națională astfel încât în trei, maxim cinci ani, România să fie independentă energetic”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Liderul PSD susține că mixul de energie verde și producție pe cărbune este „abordarea corectă”, sugerată de specialiști.

Întrebat ce soluții sunt pentru ca românii să treacă iarna, având în vedere criza de pe piaţa de energie și existența unor stocuri mai mici decât în anii precedenți, el a precizat că la ședința de luni a coaliției sunt invitați ministrul energiei și ministrul finanțelor şi va avea loc o discuţie şi pe această temă. „Sunt doi invitaţi mâine (luni – n.r.), la coaliţie, ministrul energiei şi ministrul finanţelor, să discutăm aceste lucruri şi să învăţăm din aceste crize. E o criză mondială, e adevărat, gestionată mai prost până acum în România”, a afirmat Marcel Ciolacu.

- Advertisement -

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x