Thursday, April 25, 2024

Maşinile cu kilometrajul dat înapoi cel mai des. Autoturismul preferat de români se află pe primul loc

Must Read

Potrivit unui studiu realizat recent de carVertical, cumpărătorii de mașini premium germane sunt cei mai expuşi riscului de a achiziţiona un autoturism care are kilometrajul dat înapoi.

Maşinile cu kilometrajul dat înapoi cel mai des. CarVertical a analizat rapoartele istorice a peste 700.000 de maşini rulate între noiembrie 2020 şi noiembrie 2021. În urma studiului, s-a constatat faptul că maşinile premium germane sunt cele la kilometrajul cărora se umblă cel mai des.

Maşinile cu kilometrajul dat înapoi cel mai des. Top 20 de autoturisme la care se umblă cel mai des

CarVertical a analizat 18 piețe auto diferite, inclusiv Polonia, România, Ungaria, Franța, Slovenia, Slovacia, Cehia, Lituania, Letonia, Estonia, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Germania, Croația, Rusia, Statele Unite ale Americii și Italia.

- Advertisement -

Potrivit datelor studiului, BMW M5 este mașina al cărui kilometraj este dat cel mai des înapoi.

„Jumătate din top 10 este ocupat de modele ale acestui producător. Lucru care se corelează cu cererea de vehicule BMW uzate din diferite piețe. Datele arată și că mașinile mai scumpe au șanse mai mari să aibă kilometrajul dat înapoi, iar acest detaliu ar trebui luat în seamă la cumpărarea unui vehicul la mâna a doua. Este exact momentul cel mai prielnic în care se impune o verificare a odometrului”, spune Matas Buzelis, expert auto carVertical, potrivit ziare.com.

Locurile doi și trei sunt ocupate de BMW Seria 7 și de Subaru Outback. Audi A8 este pe locul 5, în timp ce Audi A7 ocupă locul 10 în topul maşinilor la care se dau cel mai des kilometrajele înapoi.

Expertul auto carVertical a mai explicat faptul că prezența mașinilor din segmentul premium printre mașinile cu kilometrajul dat înapoi cel mai des se datorează dorinței de a face profit cât mai mult. Manipularea odometrului este o practică relativ ieftină și ușoară care aduce sporuri de câștig vânzătorilor necinstiți de mașini.

Mașinile fabricate între anii 2006 şi 2016 sunt maşinile al căror kilometraj este cel mai des dat înapoi.

„Lista mașinilor al căror kilometraj este cel mai des dat înapoi este alcătuită în principal din mașini premium, dar există totuși și câteva modele economy care au o pondere mai mică din numărul total al mașinilor cu odometrul manipulat.

Toate, indiferent că vorbim de modelele premium sau de mărci precum Subaru, Ford și Volkswagen, aparțin aceleiași grupe de vârstă. Se pare că cel mai des mașinile cu o vechime între 5 și 15 ani sunt cele cu kilometrajul dat înapoi.”, explică expertul auto.

Viitorii proprietari ai celei de-a șasea generații de Mustang ar trebui să fie extrem de precauți și să verifice online înregistrările istorice ale kilometrajului. Acesta este cel mai nou model care se află pe lista maşinilor al căror kilometraj este dat înapoi.

De asemenea, şi viitorii proprietarii de BMW M5 din 2006, al Seriei 5 din 2007 și de X5 ar trebui să verifice dacă kilometrajul maşinii pe care vor să o cumpere este cel real.

Potrivit expertului carVertical, la kilometrajul maşinilor noi se umblă mai greu datorită faptului că încă nu au parcurs foarte mulți kilometri, deci nu prea au ce da înapoi.

„Deși nu are sens să dai kilometrajul înapoi la o mașină cu 50-80,000 de kilometrii la bord, pentru cumpărători este o idee bună să verifice dacă aceste citiri de odometru sunt reale sau nu”, a menţionat expertul auto.

Majoritatea mașinilor care au kilometrajul dat înapoi sunt cele cu motoare disel.

„Mașinile diesel sunt gândite să parcurgă distanțe mai lungi, ceea ce înseamnă că sunt mai mari șansele ca aceste modele să cadă pradă fraudării kilometrajului. Totuși lucrurile se pot schimba în viitor de vreme ce vânzările de modele diesel sunt în scădere.

Dacă este să ne uităm la cifre, se vede clar că de obicei până la 80-90% dintre mașinile cu kilometrajul dat înapoi sunt modele diesel. De exemplu, să luăm Volkswagen Phaeton – dintre 10 modele cu kilometrajul dat înapoi, nouă sunt echipate cu motoare diesel și numai unul are motor pe benzină”, mai spune expertul.

La BMW Seria 6, proporția dintre diesel și benzină dintre mașinile cu kilometrajul dat înapoi este aproape egală, dar asta numai datorită faptului că pe piață sunt mult mai multe modele echipate cu motoare pe benzină decât diesel. În unele cazuri nici nu există motoare diesel la unele modele. La BMW M5 sau la Ford Mustang nu există decât varianta motoarelor pe benzină.

Potrivit rapoartelor, 16,1% dintre mașinile verificate în ultimele 12 luni au avut kilometrajul dat înapoi.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x