Friday, March 29, 2024

Medici scuipaţi şi înjuraţi la frontieră, de românii carantinaţi. DSP Arad: “Se întâmplă zilnic pe fiecare tură, nu sunt lucruri izolate”

Must Read

Este tensiune mare în vămile din vestul ţării. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad (DSP) spune că medicii sunt de multe ori înjuraţi şi scuipaţi de cei care sunt carantinați. 

Ba mai mult, scandalul este aplanat doar cu ajutorul jandarmilor, mai spune şeful DSP Arad, Horea Timiş.

“Se întâmplă mai ales la triaj, când se cer documente şi se face decizia de carantinare, mulţi dintre cetăţenii noştri nu sunt de acord cu decizia carantinării, cu regulile actuale şi de multe ori se manifestă şi ostil faţă de cadrele medicale.

Dar avem suportul jandarmilor, poliţiştilor de la frontieră şi nu au fost situaţii care au scăpat de sub control, dar a fost acea presiune asupra medicilor”, a spus şeful DSP Arad, Horea Timiş, luni, la Antena 3.

- Advertisement -

Întrebat dacă se întâmplă des ca medicii să fie înjuraţi şi scuipaţi de cei care vin la frontieră, el a răspuns:

“Da, este zilnic pe fiecare tură, nu sunt lucruri izolate, este şi o normalitate să spun, deja. Dar facem faţă, e momentul de vârf înainte de sărbători.

În general, cei care reacţionează aşa sunt persoane nevaccinate care nu sunt de acord cu vaccinarea şi nici cu condiţiile restrictive care se impun persoanelor care intră în România.

De multe ori, ei nu ştiu de reguli şi nu sunt de acord cu regulile”, a precizat Horea Timiş.

În acest sens, în ultimele zile a fost suplimentat numărul jandarmilor pentru că dau un sentiment de securitate.

Mulţi dintre românii care muncesc în străinătate se întorc acasă de sărbători, astfel că până luni, la ora 10:00, peste 40.000 de persoane au generat noile formulare digitale de intrare în România (PLF).

Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale, de la lansarea aplicației plf.gov.ro și până luni dimineață la ora 10:00, 41.742 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF).

Traficul la frontieră este în condiţii normale, timpul maxim de aşteptare fiind de 40 de minute în PTF Nădlac II şi Borş II.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x