Wednesday, February 21, 2024

Ministrul Educaţiei, necruţător cu părinţii care vând testele de salivă ale copiilor pe Internet. „Nu pot folosi alt cuvânt decât iresponsabili. Fiecare raportare poate salva un copil”

Must Read

Ministrul Educaţiei i-a catalogat drept “iresponsabili” pe părinţii care vând testele de salivă pentru COVID, destinate elevilor, pe Internet cu sume cuprinse între 18 şi 50 de lei. Sorin Cîmpeanu a avertizat că Ministerul de Interne ar trebui să ia măsuri în astfel de cazuri.

Ministrul Educaţiei a comentat cazurile în care unii părinţi au decis să vindă la mica publicitate testele de salivă pentru depistarea COVID-19, pe care copiii le-au primit la şcoală.

„Iresponsabili sunt în orice stat din această lume. Dacă te intereasă sume de 18-50 de lei decât sănătatea propriului copil, nu pot folosi alt cuvânt decât iresponsabili.

Sunt convins că ministrul de Interne se va pronunţa asupra caracterului legal”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, la Digi24.

- Advertisement -

Potrivit acestuia, 3,2 milioane de persoane – elevi şi profesori – au primit aceste teste, iar cele mai multe şcoli au decis ca testarea să fie făcută acasă, de către părinţi.

„Sunt 216 unităţi de învăţământ care au decis să facă testare integrală în şcoli, dar aproape 17.000 au decis ca testările să facă la domiciliu.

E decizia fiecărei şcoli. Noi toţi milităm pentru descentralizarea deciziei. Şcolile au decis în marea majoritate că testarea se face la domiciliu, având responsabilitatea părinţilor”, a afirmat Cîmpeanu.

De altfel, ministrul Educaţiei a explicat că decizia realizării testelor la şcoală a fost aplicată în unităţile de învăţământ cu un număr redus de elevei şi unde există regim special.

Ministrul Educaţiei: „Sunt pentru prevenţie şi încredere. Nu voi milita pentru măsuri care sunt specifice unui stat dictatorial”

„Marea majoritate a părinţilor au utilizat aceste teste. Până la ora 19 avem 86 de raportări.

Mă interesează că ştiu că părinţii raportează atunci când e vorba despre un rezultat pozitiv. Fiecare raportare poate salva un copil. O suspiciune descoperită din timp poate genera un tratament dintr-o fază incipientă a bolii ca aceşti copii să nu dezvolte forme grave.

În marea majoritate am încredere în părinţi. Sunt pentru prevenţie şi încredere. Nu voi milita pentru măsuri care sunt specifice unui stat dictatorial”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

ChatGPT’s OpenAI reveals text-to-video tool

OpenAI, the creator of ChatGPT and image generator DALL-E, said it was testing a text-to-video model called Sora that...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x