Friday, April 19, 2024

Mircea Geoană, despre proiectul RO-WIN, lansat împreună cu fondatorul UiPath, Daniel Dineş: “Va reuni românii”

Must Read

Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO, a anunţat lansarea platformei RO-WIN, un proiect gândit împreună cu un român de succes, Daniel Dineş, fondatorul UiPath.

“Astăzi am lansat RO-WIN – Romanian Worldwide Innovation Network, o platformă ce reunește români și românce de mare succes din străinătate cu lideri și proiecte de impact din țară.

Problema migrației masive a românilor în ultimele decenii reprezintă cea mai mare provocare a României contemporane, iar găsirea unui răspuns coerent este mai importantă decât oricând. Am avut această idee împreună cu Daniel Dineș, fondatorul UiPath, și mă bucur să văd interesul și participarea unor nume sonore și de mare succes din America și Europa.

Mulțumesc Institutului Aspen România pentru găzduirea și susținerea acestui proiect și încurajez implicarea tuturor celor care pot și vor să contribuie cu idei, proiecte și mentorat la o Românie mai competitivă, inovativă și atractivă pentru rămânerea și întoarcerea acasă a tineretului nostru”, a anunţat Mircea Geoană într-o postare pe Facebook.

- Advertisement -

Secretarul General adjunct al NATO a anunţat în aceeaşi postare pe Facebook că platforma RO-WIN va reuni românii din străinătate cu cei din ţară, “care au idei frumoase şi care au nevoie de sprijin, de susţinere şi de mentorat”.

“Vorbind despre România, despre competitivitate, despre şansa ca România să se auto-depăşească am ajuns la ideea că poate ar trebui să încercăm şi mă bucur că astăzi se lansează o reţea a românilor de acasă şi de afară.

Români de afară care au reuşit, care au transformat idei în business-uri şi în companii de mare succes şi foarte mulţi alţi români din ţară care au idei frumoase şi care au nevoie de sprijin, de susţinere, de mentorat pentru a putea să devină şi ei campioni ai inovării şi să dea produse şi firme de succes pentru România şi pentru întreaga lume”, a transmis Mircea Geoană pe Facebook.

Secretarul General Adjunct al NATO a explicat că “România are acest fenomen, această realitate a unui exod de români care au ales să-şi caute destinul în alte locuri”, fiind „cel mai masiv fenomen de migraţie economică, în principal, din Europa”.

“Deci este nevoie să  încercăm să facem ceva, fără să dăm lecţii pentru că până la urmă decizia de a rămâne acasă sau de a pleca din ţară este o decizie personală.

Problema migraţiei masive a românilor în ultimele decenii reprezintă cea mai mare provocare a României contemporane, iar găsirea unui răspuns coerent este mai importantă decât oricând.

Am avut această idee împreună cu Daniel Dineş, fondatorul UiPath, şi mă bucur să văd interesul şi participarea unor nume sonore şi de mare succes din America şi Europa”, a completat Mircea Geoană.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x