Saturday, April 20, 2024

Noi picături pentru ochi aprobate oficial în SUA ar putea înlocui ochelarii de citit

Must Read

Un medicament sub formă de picături ocupare, care a intrat pe piața americană joi, 9 decembrie, ar putea schimba viețile a milioane de americani care au dezvoltat probleme de vedere odată cu înaintarea în vârstă.

Vuity, care a fost aprobat de Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente în luna octombrie 2021, ar putea înlocui ochelarii de vedere pentru aproximativ 128 de milioane de americani. Noul medicament îşi face efectul în 15 minute. O picătură în fiecare ochi îmbunătăţeşte vederea pentru o perioadă de şase până la zece ore, potrivit CBS News.

“Vuity foloseşte capacitatea naturală a ochiului de a reduce dimensiunea pupilei. Prin reducerea dimensiunii pupilei, se extinde adâncimea câmpului vizual sau adâncimea de focalizare şi asta-ţi permite să focalizezi la diferite distanţe, în mod natural”, a explicat George Waring, medic implicat în studiul clinic.

Vuity este primul tratament sub formă de picături, aprobat de FDA pentru a trata presbiopia. Presbiopia reprezinta dificultatea de a vedea clar obiectele situate aproape de ochi şi apare la persoanele de peste 40 de ani. Medicamentul a fost testat pe 750 de voluntari.

- Advertisement -

Tratamentul complet pe o perioadă de 30 de zile costă în jur de 80 de dolari şi funcţionează cel mai bine la persoanele între 40 şi 55 de ani. Printre efectele secundare care au apărut la participanţii la studiul clinic se numără durerile de cap şi înroşirea ochilor.

Sursa: ziare.com
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x