Friday, March 29, 2024

Numărul sinuciderilor din Finlanda în 2020, mai mare decât decesele provocate de Covid-19

Must Read

Paradoxal, în Finlanda, una dintre cele mai „fericite” țări din lume, deși reuşit să gestioneze cel mai bine pandemia de Covid-19, țara se confruntă cu un val uriaș de sinucideri ce a depășit chiar și decesele provocate de virusul SARS-CoV-2, potrivit datelor publicate vineri de Agenţia naţională de statistică Tilastokeskus, relatează EFE.

În anul 2020 s-au sinucis un număr total de 717 persoane în Finlanda, dintre care 73% au fost bărbaţi, în timp ce pandemia de COVID-19 a făcut 558 de victime – 1% din totalul deceselor naţionale – în această ţară de 5,5 de milioane de locuitori, potrivit Tilastokeskus.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Finlanda este ţara din Uniunea Europeană (UE) cu cea mai mică rată de mortalitate de COVID-19 de la începutul pandemiei, cu 254,5 de morţi la 1 milion de locuitori, un raport de şapte ori mai mic decât cele din Spania şi Franţa şi de cinci ori mai mic decât cel din Germania.

Totuşi, în prezent, ţara nordică este afectată de valul cinci al pandemiei, iar vineri autorităţile sanitare au anunţat 1.781 de noi infectări în ultimele 24 de ore, cel mai ridicat număr de cazuri zilnice raportat până acum.

- Advertisement -

Creşterea numărului de contagieri şi de spitalizări din ultimele săptămâni ameninţă să provoace un colaps al secţiilor de terapie intensivă, al căror grad de ocupare s-a dublat de la sfârşitul lunii octombrie.

Potrivit datelor Institutului Naţional pentru Sănătate şi Bunăstare (THL), 76,7% dintre locuitorii ţării au primit o doză de vaccin anti-COVID-19, iar 72,7% sunt vaccinaţi cu schemă completă, în timp ce 8% dintre rezidenţi au fost vaccinaţi şi cu doza de supra-rapel („booster”).

Finlanda a fost desemnată, pentru al patrulea an consecutiv, cea mai fericită ţară din lume, potrivit unui raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) publicat vineri, la un an după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat pandemia de coronavirus, informează DPA.

Experţii au spus că ”nu este o surpriză”, precizând că Finlanda ”s-a clasat mereu pe un loc fruntaş în ceea ce priveşte măsurile de încredere reciprocă care au ajutat la protejarea vieţilor şi a comunităţilor pe perioada pandemiei”.

Sursa: gandul.info

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x