Friday, April 19, 2024

Oamenii care își instalează decorațiunile de Crăciun mai devreme sunt mai fericiți

Must Read

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Environmental Psychology, oamenii care își instalează decorațiunile de Crăciun mai devreme sunt mai fericiți.

„Rezultatele susțin ideea că oamenii își pot folosi exteriorul și interiorul casei pentru a își comunica atașamentul și, eventual, pentru a se integra în activitățile sociale ale unui cartier”, au scris autorii studiului.

Studiul notează că o mare parte a acestui fenomen poate fi de fapt atribuită nostalgiei: Crăciunul este o sărbătoare iubită, care punctează sfârșitul unui an și începutul unuia nou, iar mulți oameni au amintiri frumoase despre petrecerea Crăciunului în familie și alături de prieteni, amintiri care ajung până în copilărie.

Cu toate acestea, nostalgia este mai mult decât o experiență plăcută – crește și dopamina, afectând creierul.

- Advertisement -

„Creează acea schimbare neurologică care poate produce fericire”, a spus psihologul Deborah Serani despre emoție într-un interviu pentru TODAY.

„Cred că orice ne scoate din rutina noastră normală, de zi cu zi, ne elertează simțurile, iar apoi acestea măsoară dacă este plăcut sau nu”, a adăugat Serani, potrivit The Greek Reporter.

Psihanalistul Steve McKeown a analizat în continuare modul în care pregătirea pentru Crăciun se leagă de psihologia complexă a nostalgiei, observând că impulsul de a căuta experiențe nostalgice poate avea originea în durere, dar că amintirile pe care le evocă sunt aproape întotdeauna pozitive.

„Deși ar putea exista o serie de motive simptomatice pentru care cineva ar dori să monteze obsesiv decorațiuni devreme, cel mai frecvent din motive nostalgice, dar și pentru a retrăi magia, sau pentru a compensa ceva din trecut”, a spus el.

„Într-o lume plină de stres și anxietate oamenilor le place să se asocieze cu lucruri care îi fac fericiți, iar decorațiunile de Crăciun evocă acele sentimente puternice ale copilăriei.

„Decoratiunile sunt pur și simplu o ancoră sau o cale către acele emoții magice din copilărie. Așa că instalarea devreme a acestor decorațiuni de Crăciun extinde entuziasmul!”

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x