Friday, April 19, 2024

Octavian Jurma: „Vom împrăștia virusul în timpul vacanței, îl vom aduce în școli și de acolo se va răspândi foarte rapid. Avem un cocktail foarte periculos”

Must Read

Octavian Jurma atrage atenția că relaxarea restricțiilor de sărbători va duce la o creștere accentuată a numărului de cazuri după vacanța de iarnă, când elevii se vor întoarce în bănci, la școală.

„Școlile se vor deschide imediat după ce vom reveni din vacanță. Deci vom împrăștia virusul în timpul vacanței, îl vom aduce în școli și de acolo se va răspândi foarte rapid. Deci avem un cocktail foarte periculos care putea fi eliminat fără consecințe economice și sociale, că puțină lume se aștepta la el”, a declarat Octavian Jurma.

„E un pericol foarte mare. În Anglia, cu 50% booster făcut, ei sunt departe ca rată de vaccinare, și acolo se iau măsuri preventive pentru Omicron. Cum spune și Boris Johnson, care știți că a debutat cu „hai să ne imunizăm toți ca să scăpăm”, deci cu metodele noastre din valul 4. Și ați văzut ce discurs prudent a avut. Trebuie să urmăm exemplul țărilor din UE”, a continuat Octavian Jurma.

Relaxarea restricțiilor de sărbători ne va costa scump la începutul anului viitor, când vom fi „loviți” de valul 5 al pandemiei, cauzat varianta Omicron, a spus Octavian Jurm. „Avem niște măsuri rezonabile pentru situația ieșirii din valul Delta, dar care crează vulnerabilități foarte mari pentru debutul valului Omicron. Mă refer mai ales la aceste petreceri fără restricții de Revelion și la ridicarea obigativității purtării măștii în spațiile deschise, unde acest concept de aglomerare e foarte subiectiv. Să nu uităm că au fost făcute excepții pentru biserici, unde e un loc important pentru socializare, iar la sate e cel mai important loc de socializare de multe ori”, a afirmat Octavian Jurma.

- Advertisement -

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x