Tuesday, January 18, 2022

Orange și Vodafone au discutat despre o fuziune. Ar fi fost cea mai mare de pe piața operatorilor de telefonie mobilă

Must Read
Orange și Vodafone sunt două dintre cele mai cunoscute companii de telefonie mobilă din România. Cele două companii au purtat discuții în vederea unei fuziuni, însă opoziția din Franța a dus la renunțarea la acest proiect.

Orange și Vodafone au discutat despre o fuziune. Ar fi fost cea mai mare de pe piața operatorilor de telefonie mobilă

Orange, cel mai mare operator de telefcomunicații din Franța, și Vodafone, companie de telecomunicații din Marea Britanie, au purtat mai mult discuții în vederea unei fuziuni pe bază de egalitate, notează Reuters care mai scrie că discuțiile au avut loc de la jumătatea anului 2020 la începutul anului 2021.

Surse apropiate situației au declarat pentru BFM TV, citat de presa internațională, că proiectul a fost abandonat din cauza opoziției franceze. Reacția Franței vine în contextul în care statul deține o participație de 23% din companie și se teme să nu poardă controlul și să vadă sediul central al noii companii mutându-se la Londra. Cu toate acestea BMF spune că cele două companii ar putea discuta în continuare despre o alianță, dar nu la fel de importantă.

Cele două companii de telecomunicații au refuzat să comenteze această situație, în timp ce Ministerul francez al Finanțelor nu a răspus mediat solicitărilor de comentarii.

- Advertisement -

Fuziunea ar fi dus la cel mai mare operator de telecomunicații

Potrivit presei internaționale, fuziunea dintre Orange și Vodafone ar fi dus la apariție celui mai mare operator de telecomunicații din Europa, veniturile ridicându-se la 85 de miliarde de euro, respectiv 96 de miliarde de dolari.

De asemenea, BMF a mai notat că Martin Vial, şeful agenţiei de acţionariat a statului francez, APE, a afirmat în acest an că Franţa ar putea aduce modificări pachetului său de acţiuni la compania de telecomunicaţii Orange, pe termen mediu.

Amintim că ambele companii au operaţiuni extinse în Europa, în Africa, operaţiuni concurente în Spania, România, Egipt şi Republica Democrată Congo.

Analiştii de la Jefferies au remarcat că, în legătură cu obiecţiile citate ale statului francez, plecarea lui Stephane Richard de la Orange a fost acum confirmată, iar Olanda a fost sugerată ca  soluţie de compromis pentru sediul central.

”Totuşi, credem că turnurile (infrastructura mobilă) şi companiile de servicii din Spania ar fi scenarii mai puţin încărcate din punct de vedere politic”, au spus aceştia.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Sorin Ovidiu Vîntu aruncă bomba: criza energetică, indusă de Guvern! Adevărul despre pandemie şi Big Pharma + cacealmaua lui Putin VIDEO

Sorin Ovidiu Vîntu a abordat, luni, trei subiecte în tradiţionalul său live pe Facebook: criza energetică, pandemia şi situaţia...
- Advertisement -

More Articles Like This