Thursday, April 25, 2024

Planta superaliment utilă în diabet, ulcer şi slăbire. E un afrodiziac care se foloseşte ca ceai, tinctură sau capsule

Must Read

Planta superaliment utilă în diabet, ulcer şi slăbire are nişte seminţe cu un gust dulce-amărui, asemănător zahărului ars, şi un miros similar leuşteanului. Este cunoscută ca superaliment pentru beneficiile pe care le aduce sănătăţii.

Studiile arată că schinduful, un puternic afrodiziac, este util şi în tratarea unor afecţiuni precum diabetul, ulcerul, asteniile, dar ajută şi la scăderea în greutate.

Schinduful, cunoscut şi ca fân grecesc, sfindoc sau regional molotru, aparține familiei Fabaceae și este o plantă erbacee din familia leguminoaselor.

Principalii constituienți sunt găsiți în semințe care conțin, printre altele, mucilagii, ulei volatil, fitosterină, tanin, saponine, hidrați de carbon, săruri de fier, magneziu, fosfați, precum și saponină steroidică ce ajută la producția de hormoni sexuali.

- Advertisement -

Întreaga plantă de schinduf emană un miros puternic, asemănător cu leușteanul și este cunoscută pentru beneficiile pe care le aduce sănătății.

În plus, schinduful este cunoscut încă din antichitate ca fiind un puternic afrodisiac.

Schinduful, consumat ca superaliment în bucătărie

Schinduful este foarte bogat în minerale, vitamine și alte substanțe.

Semințele de schinduf se folosesc în bucătărie în țările asiatice încă din antichitate drept condiment: fie uscate, adăugate în amestecuri tradiționale (curry), fie încolțite ca o verdeață picantă, în salate.

Deasemenea se consumă și germenii, germenul de schinduf fiind considerat superaliment, acesta consumându-se crud drept condiment pentru salate, sosuri, pizza, paste sau supe.

Schinduful, recomandat în anemie, diabet, ulcer, dar şi ca afrodiziac

Pentru obținerea de preparate medicinale se prelucrează semințele. Sub formă de cataplasme sau de bandaje, schinduful se utilizează în tratarea unor afecțiuni dermatologice, cum ar fi plăgile, rănile ulcerate, furunculozele.

Este recomandat în anemie, lipsa poftei de mâncare, pierdere în greutate, rahitism, astenie, diabet.

Preparatele pe bază de schinduf dau rezultate în tratarea impotenței, ajută la creșterea nivelului de testosteron și scăderea frigidității, fiind și un important afrodiziac.

Semințele de schinduf, au fost folosite în scopuri medicinale din cele mai vechi timpuri, fiind apreciate pentru calitățile lor vindecătoare: ele produc un mucilagiu puternic, fiind folosite în tratarea inflamațiilor și a ulcerelor de stomac.

Spre exemplu, un studiu pilot de două săptămâni la persoanele cu arsuri la stomac frecvente a constatat că schinduful a redus simptomele. De fapt, efectele sale s-au potrivit cu cele ale medicamentelor antiacide.

Consumul de schinduf, nu este indicat în timpul sarcinii, persoanelor care au afecțiuni.

Cum se folosește schinduful

Extractele de schinduf sunt folosite în multe produse cum sunt: săpunurile, cosmeticele, ceaiurile, amestecurile de condimente (garam masala), cât și în cele care imită siropul de arțar.

Făcând parte din numeroasele plante medicinale cunoscute, schinduful poate fi achiziționat într-o paletă largă de formule: semințe, pulbere măcinată din semințe, tincturi, ceaiuri, tablete, capsule.

Maceratul la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă (o cană), se menține timp de şase ore la temperatura camerei, iar apoi se strecoară.

Ceaiul de schinduf – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită (o cană), se menține timp de 10-15 minute la temperatura camerei, iar apoi se strecoară. Se administrează trei căni cu infuzie pe zi.

Semințele de schinduf se folosesc în bucătărie în țările asiatice încă din antichitate, fiind printre acele condimente mult apreciate.

Semințele se folosesc fie uscate, adăugate în amestecuri tradiționale precum curry, fie încolțite ca o verdeață picantă, în salate.

De asemenea se consumă și germenii de schinduf, fiind considerați superaliment, acesta consumându-se crud drept condiment pentru salate, sosuri, pizza, paste sau supe.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x