Chiar dacă sunt mulți manageri care au fost tentați în pandemie să-și conserve afacerile, unii dintre aceștia au văzut oportunități în această perioadă și au profitat de ele. Este și cazul lui Ion Sterian, directorul general al Transgaz, care a reușit printr-o combinație de specialiști și angajați noi, tineri și dornici de afirmare, să construiască mai mult, mai bine, mai repede, mai ieftin.

„Am avut grijă, prin departamentul de resurse umane, la recrutarea forţei de muncă să avem şi tineri, să putem să îi formăm, să putem pregăti viitorul de mâine. Dar, în acelaşi timp, şi specialişti cu experienţă”, a declarat Ion Sterian, directorul general al Transgaz, pentru Antena 3.

Care este reţeta secretă?

Un proiect care a ajutat mult compania a fost conducta BRUA, tronsonul românesc fiind terminat în plină pandemie. Potrivit lui Ion Sterian, nu are o rețetă perfectă pentru succes, ci una normală: munca în echipă, comunicare, permanentă perfecţionare, recrutarea continuă.

- Advertisement -

„Mă bucur enorm de mult că prin investiţiile astea pe care le-am implementat şi le vom implementa, şcoala românească pe acest domeniu îşi menţine tradiţia”, a precizat Ion Sterian.

Această tradiție a făcut posibilă realizarea de proiecte dificile și complexe și acum cei de la Transgaz se mândresc şi cu patru staţii de comprimare de ultimă generație realizate doar cu specialiştii proprii.

„Sunt printre cele mai moderne staţii de comprimare din Europa, cu tehnologia la nivelul anilor 2022-2023”, a dezvăluit Ion Sterian, directorul general Transgaz.

Proiect privind racordarea tuturor localităților

Compania are însă planuri mari pentru viitor. Mai exact, proiectul de a uni energetic Republica Moldova cu România. Și o primă livrare către Moldova a fost realizată în luna octombrie.

„Acum avem în derulare şi au început lucrările, avem pe toate provinciile istorice ale României, extinderi de sistem naţional de conducte de transport în vederea racordării tuturor localităţilor la gaz”, a explicat Ion Sterian.

Transgaz a accesat multe fonduri europene și fonduri de la Banca Europeană de Investiţii și a folosit sutele de milioane de euro pentru modernizare și investiții.

Sursa: capital.ro