Thursday, March 28, 2024

Primul SMS din istorie scos la licitație în Franța sub formă de NFT

Must Read

Primul SMS din istorie, transmis de operatorul britanic Vodafone pe 3 decembrie 1992, va fi scos la licitație marți sub formă de NFT, aceste bunuri digitale certificate care zguduie piața culturală, în cadrul unei vânzări organizate de casa Aguttes din Franța, scrie AFP.

Primit la acea vreme de Richard Jarvis, colaborator Vodafone, în perioada sărbătorilor de Crăciun, SMS-ul este compus din 15 caractere pentru a-i spune „Crăciun Fericit”.

Viitorul cumpărător, care va putea efectua plata în criptomonedă, va deveni proprietarul exclusiv al unei replici digitale și unice a protocolului de comunicare original care a transmis primul SMS din lume.

Operatorul Vodafone a indicat că va dona încasările din vânzare către UNHCR, agenția Națiunilor Unite pentru refugiați.

- Advertisement -

Aproape necunoscute în urmă cu un an, NFT-urile sunt prezentate ca un certificat de autenticitate pentru un obiect, virtual sau real, bazat pe tehnologia „blockchain”, un sistem inviolabil care autentifică și tranzacțiile de schimb de criptomonede.

Un NFT este unic și nu poate fi schimbat cu un echivalent.
Sursa: hotnews.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x