Friday, March 29, 2024

PROGNOZA METEO. Cum vor fi Crăciunul şi Revelionul. Ce anunţă meteorologii pentru prima lună de iarnă

Must Read

Meteorologii anunţă temperaturi din ce în ce mai scăzute pentru ultimele zile de an şi primele din 2022. Şansele de precipitaţii sunt reduse la început de ani.

PROGNOZA METEO. Meteorologii au emis vineri prognoza pentru perioada 13 decembrie – 10 ianuarie.

Meteorologul Elena Corduneanu a anunțat că vremea se va schimba. În majoritatea zonelor țării va fi vânt puternic și precipitații, cele mai multe sub formă de ploaie. Totuși, în anumite regiuni vor fi înregistrate valori maxime de 14 grade.

„Așa ninsori în următoarele zile nu așteptăm pentru că fondul termic al acestei perioade până duminică este de vreme mai degrabă caldă, adică cu valori termice în preajma normelor și chiar peste norme, adică normal ar trebui să avem maxime, de exemplu, între 1 și 7 grade, noi vom avea maxime până duminică de la 2-3 grade până la 14 grade, mâine. Nu în fiecare zi 14-16 grade, dar în orice caz vom avea valori care trec de 10 grade în partea de sud-est a țării.

- Advertisement -

Fondul termic este cum am spus, călduț, dar vor fi precipitații în aceste zile în toată țara. E adevărat că astăzi, nu încep de acuma, adică astăzi o bună parte din zi e fără precipitații, dar după amiază încep în vestul țării și cum ziceam, până duminică vom avea precipitații în toată țara.

Săptămâna 13 – 20 decembrie

Cu excepţia regiunilor vestice, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, mai ales în nord-est. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile centrale şi nord-estice, dar şi deficitar în cele vestice şi sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

PROGNOZA METEO Săptămâna 20 – 27 decembrie: Frig în zilele de Crăciun

Elena Mateescu, directorul general al ANM, spune că, la cum se prezintă la acest moment datele meteo, este puțin probabil să avem zăpadă de Crăciun.

”La acest moment semnalul pare pentru o săptămână înainte de sărbătoarea Crăciunului mai caldă decât în mod obișnuit. Cu siguranță vom veni cu date noi pe măsură ce ne apropiem de perioada respectivă„, a declarat Elena Mateescu în cadrul unei intervenții la România TV.

Temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice şi în sud-estul extrem, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toată ţara, dar mai ales în vest şi nord-vest.

PROGNOZA METEO Săptămâna 27 decembrie – 3 ianuarie. Ger de crapă pietrele la munte

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile montane. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice şi nordvestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

PROGNOZA METEO Săptămâna 3 – 10 ianuarie. Boboteaza nu s edezminte nici anul acesta

Mediile valorilor termice se vor situa sub mediile climatologice specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii ţări.

Sursa: romaniatv.net
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x