Thursday, April 25, 2024

Rareș Bogdan a explodat: Cineva se joacă periculos cu focul! Gestul l-a scos din minți

Must Read
Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a explodat la aflarea unei informații extrem de dezbătute în aceste zile în presa internațională. Liderul PNL a atacat dur o inițiativă a Comisiei Europene, care le recomandă oficialilor europeni să evite folosirea unor termene precum Crăciun, Maria sau Ioan. Furia liberalului este maximă.

Rareș Bogdan a explodat după ce a aflat că cei de la Comisia Europeană au dat niște instrucțiuni deloc pe placul liderului PNL. Este vorba de un document intern al Comisiei referitoare la noile linii directoare pe care oficialii europeni ar trebui să le aibă în vedere, în viitor, în comunicare. Noile instrucțiuni indică că apelativele „Miss, Mrs” (domnişoară sau doamnă) trebuie să dispară, fiind înlocuite cu un mult mai generic „Ms”. În plus, termenul „Crăciun” ar trebui evitat, pentru că îi ofensează pe necreștini.

„Derapajele sfidătoare care au loc în ultima perioadă în numele corectitudinii politice, concept care, fie vorba între noi, în Europa a apărut pe filieră leninistă, au ajuns într-un punct de netolerat.

Dacă este adevărată informația că onor Comisia Europeană recomandă evitarea numelor precum Crăciun, Maria, Ioan, pentru a nu leza anumite sensibilități, înseamnă că această instituție a trecut de la conceptul de politică a “toleranței” la cel de “politică a ignoranței”.

Nu cred că Poporul Ales sau musulmanii, sau hindușii se simt lezați de Sărbătoarea Crăciunului. Cum să eviți să-ți exprimi iubirea față de Fecioara Maria, sau să-l ascunzi sub preș pe Ioan Botezătorul?”, a comentat Rareș Bogdan.

- Advertisement -

Nu vom renunța la libertatea de a ne manifesta convingerile

Liderul liberal a arătat că cine promovează „asemenea aberații” vrea să reușească ceea ce nici comuniștii nu au îndrăznit și ridică pe culmile absurdului categoria “cine nu e cu noi e împotriva noastră”.

„Atrag atenția cu maximă seriozitate că drumul care urmărește eliminarea distincției între femeie și bărbat, între mamă și tată, între creștin și liber-cugetător poate pulveriza omenirea.

Cineva se joacă periculos cu focul. Că sunt neomarxiști sau doar niște indivizi cu probleme la mansardă nu are cea mai mare importanță. Este însă esențial ca președintele Comisiei Europene și președintele Consiliului European să spună public dacă își însușesc aceste concepte și atitudini. Noi, cei ce sărbătorim Nașterea Domnului, nu vom renunța la libertatea de a ne manifesta convingerile. Public, cu curaj, cu iubire!”, a punctat, Rareș Bogdan.

Executivul UE a decis retragerea documentului lansat de comisarul pentru egalitate, Helena Dalli, la sfârşitul lunii octombrie. Decizia a fost luată în urma unui articol din tabloidul italian Il Giornale, care susţinea că este o încercare de „anulare a Crăciunului”. De asemenea, o serie de politicieni de dreapta, inclusiv fostul preşedinte al parlamentului european Antonio Tajani, membru al Forza Italia a lui Silvio Berlusconi, au numit sfatul respectiv drept „absurd”.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x