Tuesday, April 16, 2024

Reţeta de cozonac a lui Chef Sorin Bontea. Cum să-ţi iasă delicios şi pufos cozonacul de Crăciun. Secretul celebrului bucătar

Must Read

Cozonacul este nelipsit de pe masa românilor de Sărbători. Chef Sorin Bontea a dezvăluit reţeta sa specială. Surprinde-i pe cei dragi cu cel mai delicios cozonac de Crăciun.

Reţeta de cozonac a lui Chef Sorin Bontea. Celebrul bucătar a dezvăluit reţeta sa de cozonac pentru Crăciun. Se face foarte uşor şi este delicios.

Reţeta de cozonac a lui Chef Sorin Bontea

Pentru prepararea aluatului ai nevoie de următoarele ingrediente:

- Advertisement -

Un kilogram de făină

350 de grame de zahăr

Opt gălbenușuri (doar pentru aluat)

Coajă de lămâie și portocală rasă și uscată

50 de militri de ulei de floarea soarelui

Jumătate de linguriță de sare

14 grame de drodjie uscată

Esență de vanilie

400 ml lapte și unt.

Mod de preparare

Puneţi făina într-un bol, apoi adăugaţi drojdia şi coaja de lămâie şi portocală.

„Dacă pui sarea în gălbenușurile de ouă devine mai intensă culoarea. Am să pun 150 de grame de unt, am să-l topesc”, a explicat chef Sorin Bontea, potrivit unui tutorial postat pe reţelele de socializare.

Dizolvaţi zahărul în laptele călduţ şi adăugaţi-l în amestescul de făină împreună cu ouăle şi esenţa de vanilie. dizolvă zahărul în laptele călduț. Atunci când observaţi că aluatul este bine omogenizat, adăugaţi treptat untul combinat cu ulei,  puțin câte puțin. Frământaţi bine aluatul de cozonac.

Lăsăm aluatul la crescut timp de o oră şi jumătate. Atenţie, la fiecare jumătate de oră aluatul trebuie lungit şi împăturit din nou.  Între timp, puteţi să pregătiţi compoziţia cozonacului.

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 6 albușuri, 150 de grame de zahăr, 80 de grame de cacao, 250 de grame de nucă și aproximativ 250 de mililitri de esență de rom.

Bateţi albușurile spumă cu zahărul, până când se face o bezea, apoi adăugaţi şi restul ingredientelor cu care va fi umplut cozonacul.

După ce aluatul a crescut suficient, acesta se împarte în patru bucăți care vor forma doi cozonaci. Umplem fiecare bucată cu compoziţia preparat, apoi împletim cele două bucăţi pentru formarea unui cozonac. Procedăm la fel şi în cazul celui de-al doilea cozonac, apoi îi introducem în cuptorul preîncălzit.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x