Wednesday, April 24, 2024

România, aproape de o super lovitură la nivel mondial! Ar putea deveni o adevărată forță în toată lumea

Must Read
Anunțul a fost făcut marți, 14 decembrie, după ce Florin Spătaru a prezentat mai multe proiecte care fac parte din strategia de reindustrializare a României. Potrivit celor spuse de ministrul Economiei, autorităţile vor un program pentru dezvoltarea microelectronicii, cu precădere a semiconductorilor, cu ajutorul banilor din PNRR. Decizia ar putea fi una foarte utilă, în contextul crizei de semiconductori generată la nivel global de China.

România ar putea da lovitura la nivel global! Ministrul Economiei tocmai a făcut anunțul

Potrivit celor spuse de Florin Spătaru, obiectivul autorităților este să dezvolte „un ecosistem care să includă companii mari, IMM-uri” și să includă „centre de dezvoltare naţională şi universităţi”.

„Un prim program se referă la microelectronică. România are o tradiţie în domeniul microelectronicii, dar în ultima perioadă am devenit integratori. Cumpărăm produse pe care le integrăm şi apoi le exportăm.

Printr-un astfel de proiect, ne dorim să dezvoltăm un ecosistem care să includă companii mari, IMM-uri, să includă centre de dezvoltare naţională şi universităţi, astfel încât să putem să asigurăm produsele necesare pentru industria auto, dar şi alte sectoare ale economiei naţionale.

- Advertisement -

Acest ecosistem are la bază un program de finanţare prin PNRR şi de asemenea se încadrează în documentul strategic în care România a fost inclusă. România face parte din grupul ţărilor care doreşte să dezvolte un astfel de ecosistem. Sunt alte 19 ţări, dar avem în acest moment companii care îşi doresc să dezvolte centre de producţie şi de inovare în România”, a explicat ministrul Economiei.

Bugetul prevăzut în PNRR pentru acest proiect este de 500 de milioane de euro

De asemenea, Florin Spătaru susţine că bugetul prevăzut în PNRR pentru acest proiect este de 500 de milioane de euro.

„Vrem să dezvoltăm trei centre de producţie şi, de asemenea, centre de dezvoltare digitală şi inovare în jurul universităţilor din România. Sunt componente pentru industria auto, dar nu numai. Ne orientăm în special către industria auto, dar, de asemenea, sunt producători mari care vor să-şi dezvolte aceste capacităţi de producţie şi cu siguranţă nu se vor opri la industria auto.

În agricultură avem nevoie de semiconductori. Agricultura românească nu mai funcţionează aşa cum funcţiona acum 20-30 de ani. Are nevoie de automatizare, de produse care utilizează astfel de materiale. Nu ne dorim să restricţionăm.

Aşteptăm aceşti investitori care să vină şi să beneficieze atât de PNRR, cât şi de facilităţile din IT astfel încât să poată să-şi dezvolte investiţii în România”, a conchis Florin Spătaru.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

JT Grup Oil vine la bursă – Jean Paul Tucan: Urmează listarea la BVB după un IPO de majorare a capitalului social. Prospectul este...

♦ Compania scoate la vânzare 28,5% din capital ♦ Oferta s-ar putea derula după perioada sărbătorilor de Paşte ♦ Debutul la BVB ar aduce...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x