E alertă la Guvern, din cauza uneia dintre companiile cele mai cunoscute din România, care trebuie neapărat salvată, până nu este prea târziu!

Sorin Grindeanu: Acest lucru trebuie să se întâmple în 2022. Nu va fi simplu

Este vorba despre operatorul naţional de transport aerian TAROM, iar noul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune că anul viitor este “crucial” pentru salvarea companiei.

TAROM trebuia să ia neapărat măsuri pentru a primi ajutorul de stat de la Comisia Europeană şi pentru a redeveni profitabilă. “Acest lucru trebuie să se întâmple în 2022, fie că vorbim despre restructurări, de optimizări de rute”, afirmă ministrul Transporturilor.

- Advertisement -

Ajutorul de stat pe care compania îl poate primi din partea Comisiei Europene este de cel mult 190 milioane de euro. “Anul 2022 este crucial din perspectiva TAROM”, a subliniat ferm Sorin Grindeanu.

“Trebuie să facem şi noi cei din companie lucruri, astfel încât să putem să primim acest ajutor de la Comisie. Acest lucru trebuie să se întâmple în 2022, fie că vorbim despre restructurări, de optimizări de rute, acest plan este acceptat, trebuie să înceapă să fie pus în practică.

Poate mai pot fi mici nuanţe, dar, în mare, acest plan este acceptat. Noi trebuie să ne ţinem de acel plan, astfel încât TAROM să revină pe plus.

Nu va fi simplu, nu vreau să-mi iau angajamente că lucrurile se vor… aşa, dintr-o dată, se vor îndrepta, dar, hai să ne ţinem de acest plan şi să vedem dacă la final reuşim să salvăm o companie fanion”, a declarat, duminică, Sorin Grindeanu, potrivit News.ro.

Concedieri la companiile de stat din România?

Ministrul Transporturilor a lăsat de înţeles că vor exista şi concedieri la TAROM, dar şi la alte companii aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, însă insistă că se vor găsi soluţii şi pentru oamenii puşi în “situaţii delicate”.

“Nu mă feresc să spun că anumite companii care se află în coordonarea Ministerului Transporturilor trebuie să fie restructurate. (…)

Nu va fi simplu peste tot, dar încercăm să găsim şi soluţii pentru cei care vor fi puşi în situaţii delicate, asta nu înseamnă că nu trebuie să facem aceste lucruri pe care le-am angajat prin PNRR”, a explicat Sorin Grindeanu în cadrul emisiunii “Insider politic” de pe Prima TV.

Ministrul a adăugat că multe dintre deciziile luate în legătură cu companiile de stat din România sunt “borne în PNRR, sunt condiţionalităţi”.

Sorin Grindeanu a vorbit şi despre un alt subiect sensibil în România, respectiv politizarea companiilor de stat. Întrebat dacă acestea sunt într-adevăr politizate, ministrul a răspuns:

“Unele da, la unele nu. (…) Nimeni dinaintea mea nu s-a extras din acest mod de a numi oameni din partide în Consilii de Administraţie. Voi încerca în toate aceste Consilii de Administraţie (…) să numim specialişti.”

Sursa: capital.ro