Wednesday, April 24, 2024

Românii din diaspora încep să se întoarcă acasă pentru sărbători. Noile reguli de intrare aglomerează și mai mult vămile

Must Read

Noile reguli de intrare în țară aglomerează vămile, mai ales că românii încep să revină acasă de sărbători. Mulți sunt nevaccinați și nici nu au habar de restricții. Angajații DSP verifică toate actele, iar cei care nu sunt imunizați sunt trimiși direct în carantină. La Nădlac 2, în opt ore, 1.400 de persoane au fost trimise în carantină.

Două săptămâni au mai rămas până la Crăciun. Deja mulți români care muncesc în străinătate vin acasă de sărbători. Doar că unii nu sunt vaccinați împotriva COVID, așa că se izbesc de noile reguli impuse de autoritățile de la București și sunt nevoiți să intre în carantină 10 zile, dacă acceptă testarea, iar rezultatul este negativ. În caz contrar, stau 14 zile în izolare.

– Așteptăm carantina. Cu toate că trebuia să ne aștepte altfel când venim în țară…, spune un bărbat care așteaptă în vama Nădlac.

– Vă așteaptă cu carantina?    

- Advertisement -

– Cu carantina, da!

Din cauza noilor reguli de intrare în țară, la principalele puncte de trecere a frontierei din vestul României șoferii au fost nevoiți să aștepte în unele cazuri chiar și 2 ore.

– De unde veniți?

– Din Germania… Suntem supărați, oricum. După drum, de la treabă…, spune un alt român care se întoarce în țară.

– De când stați?

– 20 de minute…

***

– De unde sunteți?

– Din Bulgaria.

– Sunteți vaccinat?

– Nu.

– Și o să rămâneți carantinat aici?    

– În Bulgaria. Eu doar tranzitez România. Nu o să stau aici. În Bulgaria sunt aceleași reguli. Dacă nu ești vaccinat, nu ai voie să mergi la mall, la doctor doar dacă ai nevoie. Nu ai voie să faci nimic. Ești, pur și simplu, blocat în casă, explică șoferul.

Horea Timiș, directorul DSP Arad, a declarat că peste 1.400 de cetățeni români au fost carantinați.

„Sfatul nostru este să se vaccineze, astfel vom evita aceste situații neplăcute de ambele părți”, spune Horea Timiș. „Marea majoritate nu cunosc foarte bine modificarile legislative. Avem situații în special din domeniul transporturilor, șoferii care trebuie să vină și să aibă un test PCR, foarte mulți nu cunosc bine legislația”, a detaliat directorul DSP Arad.

Testele prezentate la graniță se fac cu cel mult 72 de ore înainte în cazul țărilor membre UE, iar pentru țările non-UE, cu cel mult 48 de ore înainte.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x