Friday, May 27, 2022

Românii pot de acum să cumpere online titluri de stat. Dobânzile, mai mari decât cele oferite de bănci

Must Read

Românii pot cumpăra de acum online titlurile de stat Tezaur, cu maturități de un an, trei sau cinci an și dobânzi anuale de 4,25%, 4,75%, respectiv 5,10%.

Anunțul a fost făcut joi de către Ministerul Finanțelor. Pentru a cumpăra titluri de stat online, persoana care dorește să facă acest lucru trebuie să aibă un cont în Spațiul Privat Virtual (SPV), serviciul online al ANAF.

De asemenea, titlurile de stat pot fi în continuare cumpărate de la Trezorerie și de la Poșta Română. Ministerul de Finanțe anunță că serviciul a fost lansat pe 8 decembrie. Formularele necesare pot fi găsite pe pagina Ministerului Finanțelor.

În mediul online, prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV), investitorul poate realiza următoarele operațiuni privind titlurile de stat TEZAUR lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului:

  • Deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată de acesta;
  • Subcriere titluri de stat TEZAUR, în perioada de subscriere, prin intermediul contului de subscriere deschis la unitatea Trezoreriei Statului;
  • Virament din contul de subscriere către un cont bancar deschis pe numele investitorului sau către un alt cont de subscriere al aceluiași investitor.
- Advertisement -

Pot realiza operațiuni în mediul online privind titlurile de stat TEZAUR numai investitorii care sunt înregistrați în SPV.

Până când pot fi cumpărate titluri de stat

Dacă o persoană nu este înregistrată în SPV, se poate înregistra ca utilizator prin accesarea butonului Spațiul Privat Virtual și parcurgerea etapelor necesare pentru înregistrare.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • online până pe 19 decembrie, inclusiv;
  • de la unitățile Trezoreriei Statului până pe 20 decembrie 2021;
  • prin Compania Națională Poșta Românã până pe17 decembrie 2021, pentru mediul urban și 16 decembrie 2021, pentru mediul rural.

De asemenea, persoanele fizice înregistrate în SPV pot realiza urmãtoarele operațiuni privind titlurile de stat TEZAUR lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului:

  • să deschidă contul de subscriere pe numele investitorului la o unitate a trezoreriei selectată. Contul este necesar pentru a putea subscrie titluri de stat în cadrul perioadei de subscriere și pentru a primi dobânda anualã și valoarea nominalã la scadență;
  • să subscrie titluri de stat TEZAUR, în perioada de subscriere, prin intermediul contului de subscriere deschis la unitatea Trezoreriei Statului pe numele investitorului, cu excepția ultimei zile din perioada de subscriere stabilitã prin prospectul de emisiune;
  • să vireze din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar deschis pe numele acestuia sau cãtre un alt cont de subscriere al aceluiași investitor deschis la o altã unitate a Trezoreriei Statului.

Sursa: gandul.info

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Aplicația FREE NOW părăsește România. Rămân Bolt și Uber

Serviciul de ride sharing Free Now iese de pe piața din România în 30 Iunie 2022, potrivit unui anunț...
- Advertisement -

More Articles Like This