Saturday, April 20, 2024

Schema prin care un parlamentar român poate câștiga 60.000 de euro neimpozabili, pe lângă salariu

Must Read

Fostul ministru al Economiei, deputatul Claudiu Năsui,afirmă că există parlamentari de București și Ilfov care încasează diurnă de cazare pentru că și-au mutat domiciliul în alt județ. Așa obțin 60.000 de euro pe mandat, suplimentar față de salariul de parlamentar.

„Ce probabil nu știți despre viața parlamentară – cum faci 60.000 de euro neimpozabili pe mandat (fără salariu) (….) Singurii care primesc diurnele acelea de cazare, de 4.600 de lei pe lună, sunt parlamentarii care nu au domiciliul în București sau Ilfov. Însă.

Există parlamentari de București și Ilfov care își mută domiciliul în alt județ doar ca să beneficieze de diurna de cazare. Ei locuiesc evident tot în București, dar primesc 4.600 de lei ca să își găsească un loc unde să stea cu chirie. Ironia mai mare este că nu contează dacă stau cu chirie sau nu. Banii oricum ăia îi iau. Cash.

Înseamnă 1.000 de euro în plus pe lună. Bani neimpozitați pentru că diurnele la stat nu se impozitează. Pe un mandat întreg, înseamnă 60.000 de euro în plus față de salariu și toate celelalte beneficii”, a scris Claudiu Năsui, pe Facebook.

- Advertisement -

George Simion și-a dezvăluit salariul. Cât a încasat pe luna noiembrie

Parlamentarii români, 465 la număr, câștigă fiecare aproape 20.000 de lei pe lună. George Simion, co-președintele AUR, a făcut ironii la adresa colegilor din celelalte partide despre care spune că pleacă în Dubai pe banii românilor.

George Simion s-a filmat când a mers să-și ridice drepturile bănești. 12.000 de lei a luat Simion doar pe luna noiembrie.

”Ca să înțelegeți voi cât câștigă un parlamentar, în plicurile astea sunt bani. Păi de chirie, păi de diurnă, păi de transport… Păi vreți să se transporte singuri parlamentarii până în Dubai?

Opt parlamentari pleacă în Dubai. Gorgiu, Cîțu, Fenechiu, unul de la UDMR. Din banii voștri. Statul român dă vreo 12.000 de euro pe lună doar așa… ce vedeți și ce vă arăt eu. Erau prea săraci, nu-și permiteau din banii lor să își plătească un Crăciun în Dubai, așa că se duce Gorghiu cu Fenechiu, cu Cîțu frumos în Dubai, pe banii voștri, românilor.

Uite, ca să vă arăt… 12.168 de lei. 90% din această sumă eu o donez în fiecare lună”, a spus George Simion în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x