Friday, March 29, 2024

Toyota a anunțat un plan uriaș de electrificare pentru care promite investiții de 70 miliarde dolari

Must Read

Toyota a făcut o adevărată demonstrație de forță, prezentând 15 concepte electrice pentru a anunța un plan masiv de electrificare în care va investi 70 miliarde dolari în următorii nouă ani. Marca Lexus va cuprinde doar modele electrice în 2030 și grupul spune că în acel an va avea 30 de modele electrice în gamă, de la mașini micuțe de oraș, până la camionete de mari dimensiuni.

Jumătate dintre cele 70 miliarde dolari vor merge către dezvoltarea de mașini full-electrice și compania va investi și în deschiderea de noi fabrici care să producă baterii pentru mașinile electrice, inclusiv în SUA. O parte consistentă din buget se va îndrepta către modele hibride și către mașini pe hidrogen.

Toyota spune că marca Lexus va avea în gamă doar modele electrice din 2030 în Europa și vânzările totale ale mărcii pe plan mondial vor fi atunci de un milion de mașini. Pentru unele modele electrice compania promite autonomie de 700 km.

Pentru Europa, Toyota are mai multe modele propuse, începând cu un SUV compact full-electric, segment foarte căutat de câțiva ani.

Toyota estimează că va ajunge la vânzări totale de vehicule electrice de 3,5 milioane unități în 2030.

- Advertisement -

Sursa: hotnews.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x