Thursday, August 11, 2022

Trucul pe care trebuie să îl faci seara. Cum poți să îți programezi organismul să ardă grăsimi în timp ce dormi

Must Read

E visul oricărei femei să slăbească în timp ce doarme, iar acest lucru poate deveni real. Oamenii de știință au descoperit mai mulți factori care ne ajută să accelerăm metabolismul.

Trucul pe care trebuie să îl faci seara. Astfel, aceștia au descoperit că temperaturile reci pot stimula dezvoltarea în corp a grăsimii brune, un tip special de grăsime care arde energie. Aceasta poate îmbunătăţi sănătatea metabolică şi poate proteja împotriva obezităţii şi a diabetului.

Trucul pe care trebuie să îl faci seara. Cum poți să îți programezi organismul să ardă grăsimi în timp ce dormi

„Marea necunoscută până la realizare acestui studiu era dacă putem sau nu să manipulăm nivelul de grăsime brună într-un om”, a spus dr. Paul Lee, unul dintre autorii studiului şi totodată endocrinolog în cadrul Garvan Institute of Medical Research din Sydney, Australia.

- Advertisement -

Astfel, cinci bărbaţi sănătoşi au fost rugaţi să-şi trăiască viaţa în mod normal în timpul zilei, timp de patru luni, dar să doarmă într-un laborator special din Bethesda, Maryland. În prima lună, în laborator a fost menţinută temperatura de 24 de grade Celsius, o temperatură termo-neutră la care corpul nu trebuie să „muncească” pentru a produce sau pentru a pierde căldură.

În a doua lună, temperatura a fost scăzută la 19 grade Celsius, ca apoi să fie crescută la 24 de grade Celsius pentru cea de-a treia lună, urmând ca în ultima lună să fie urcată la 27 de grade Celsius.

La finalul fiecărei luni, cercetătorii au măsurat nivelul de grăsime brună al bărbaţilor şi i-au evaluat pe aceştia pentru a identifica schimbările metabolice.

„Luna rece a dus la creşterea nivelului de grăsime brună cu 30%-40%”, a explicat Dr. Lee. „În timpul celei de-a doua luni termo-neutre, de 24 de grade, grăsimea brună a scăzut la nivelul iniţial. Când am ridicat temperatura la 27 de grade Celsius, nivelul grăsimii brune a scăzut sub nivelul de bază”, a mai spus specialistul.

Dr. Francesco S. Celi, coautor al studiului, afirmă că este important faptul că „participanţii la studiu erau bărbaţi tineri şi sănătoşi care printr-o acţiune simplă, dormitul într-o cameră răcoroasă, au obţinut avantaje metabolice”.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Muniție românească trimisă în Ucraina. Primele imagini cu obuzele de 122 mm fabricate de Romarm în 2022 VIDEO

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni au primit obuze fabricate în România de...
- Advertisement -

More Articles Like This