Thursday, March 28, 2024

Un român, prima persoană amendată la Roma pentru că nu avea certificatul verde în autobuz

Must Read

Prima amendă dată la Roma pentru lipsa certificatului verde obligatoriu în mijloacele de transport în comun a fost dată unui român. Este vorba de un bărbat, în vârstă de 50 de ani, prins într-un autobuz fără permisul verde. Acesta a spus că intenționa să se vaccineze.

Bărbatul tocmai coborase din autobuz când ofițerii i-au cerut să-și arate certificatul verde. „Nu îl am pentru că am vrut să mă vaccinez în următoarele zile”, a explicat românul de 50 de ani. Acesta a luat o amendă de 400 de euro, potrivit agenției de presă italiene ANSA.

În Roma, se desfășoară ample controale, poliția și poliția locală verificând certificatele verzi. De asemenea, în stațiile de metrou se fac anunțuri la difuzoare privind necesitatea certificatului verde pentru a călători.

Certificatul verde obligatoriu a intrat în vigoare de luni. Acesta este cerut inclusiv celor care călătoresc cu autobuzul sau cu metroul. Certificatele se eliberează pentru cei vaccinaţi cu schema completă şi pentru cei vindecați de COVID.

- Advertisement -

De asemenea, certificatul este obligatoriu în restaurante, baruri şi clădiri publice. Între timp, încă de luni dimineaţă, a fost înregistrat un nou record de certificate verzi descărcate, mai exact 1.310.001 în ultimele 24 de ore.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x