Thursday, March 28, 2024

A crescut numărul copiilor care dezvoltă diabet după COVID, arată un studiu din SUA. Avertismentul lui Raed Arafat

Must Read

Medicul Raed Arafat afirmă că Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite ale Americii a făcut publice date care arată că a crescut numărul copiilor care dezvoltă diabet juvenil în urma infecţiei cu SARS-CoV-2. În acest context, Arafat aminteşte că, în condiţiile în care unele persoane se tem de efectele pe termen lung ale vaccinului, lumea medicală vorbeşte despre termenul “long COVID”.

“Vedem din ce în ce informaţii noi care apar, din păcate informaţia care a apărut la Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite care corelează infectarea la copii cu apariţia unui număr mai mare de copii cu diabet de tip I, diabet juvenil, care se pare că sunt studii şi analize făcute de către Centrul de Control al Bolilor din Statele Unite care e un centru foarte serios, analizând foarte multe date din sistemul lor de asigurări şi unde spune că au apărut mai multe cazuri decât de obicei de diabet de tip I şi se corelează cu infectarea cu SARS-CoV-2.

Deci iată-ne, noi tot timpul vorbim de vaccinarea şi efectul ei pe termen lung, dar uităm ce tot timpul am avertizat şi am spus nu eu, ci lumea ştiinţifică a spus acest lucru: atenţie, COVID-ul nu e o boală simplă, există aşa-zisul long COVID sau COVID-ul pe termen lung şi asta arată impactul COVID-ului pe sănătatea omului pe termen mai lung.

Se pare că unul dintre aceste efecte, dacă continuă această analiză şi confirmă ce este deja publicat, unul din aceste efecte este apariţia la un anumit procent dintre copiii infectaţi cu SARS-CoV-2 a diabetului de tip I”, a afirmat Raed Arafat, luni seară, la B1 Tv.

- Advertisement -

El a menţionat că datele oferite de Centrul de Control din SUA indică o creştere de 2,6 ori a cazurilor, în timp ce alte studii arată o creştere de 30% a raportărilor de diabet de tip I la copiii care au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2.

Arafat a completat că există şi cercetători europeni “care se pare că merg pe aceeaşi idee”, conform căreia există o creştere a numărului complicaţiilor precum diabetul juvenil, care duce la dependenţa de insulină.

“Nu îl înţep o dată cu vaccinul, dar, cu siguranţă, se va înţepa o dată, de două, de trei pe zi pentru insulină pe toată viaţa. Odată pornită această complicaţie nu ştim încă dacă este temporar, ea de regulă este permanentă”, a explicat el.

El a subliniat că la copiii peste 12 ani vaccinul reduce apariţia reacţiilor inflamatorii grave şi s-a arătat convins că vor fi intensificate campaniile de informare pentru părinţi în ceea ce priveşte imunizarea copiilor.

“Nu trebuie să ne mire, pentru că la noi refuzăm şi vaccinarea pentru rujeolă, refuzăm şi vaccinarea pentru alte boli. Adică nu este o chestie care este caracteristică COVID-ului, este o chestie generală la noi refuzul vaccinării fără o motivare foarte clară ştiinţifică şi faptul că ascultăm ce ne zice unul şi altul care nu sunt deloc avizaţi în acest domeniu”, a adăugat medicul.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x