Tuesday, March 19, 2024

Această categorie de români poate scăpa de o taxă pe care o plătesc în fiecare lună. Ce trebuie să știe cetățenii vizați

Must Read

Românii care vor sorta deșeurile și vor colecta gunoiul selectiv pentru serviciul de salubrizare pot primi o scutire de taxă.

Această categorie de români poate scăpa de o taxă pe care o plătesc în fiecare lună. Totul depinde de cantitatea de deșeuri colectate corecte, iar administrația locală atrage atneția că aceste costuri pot ajunge și la 0.

Această categorie de români poate scăpa de o taxă pe care o plătesc în fiecare lună. Ce trebuie să știe cetățenii vizați

Condițiile sunt destul de simple pentru bucureșteni. Tot ce trebuie să facă este să arunce deseurile în funcție de pubela dedicată. Această activitate trebuie să o facă toți locuitorii unui bloc, iar gunoaiele să nu fie amestecate.

- Advertisement -

Colectarea selectivă/separată a deșeurilor a devenit obligatorie începând cu 1 iulie 2019.
Potrivit legii, containerele obișnuite, în care oamenii îşi aruncau până acum gunoiul, vor fi înlocuite cu pubele speciale pentru fiecare categorie de deșeu în parte. Resturi menajere, hârtie, sticlă şi plastic. Firmele de salubritate trebuie să doteze punctele de colectare a deșeurilor cu cele 4 recipiente pentru cele 4 fracții. Amenzile pentru firmele de salubritate care nu respectă regulile sunt între 20 000 – 40 000 lei. Aceleași amenzi se aplică și persoanelor juridice care nu se adaptează noilor reglementări.

Cetățenii care nu se vor conforma regulilor, vor fi amendați cu până la 2000 de lei. Vor avea de plătit însă şi o taxă de salubritate mai mare cu 25%. În timp ce celorlalți le scade factura cu 25%.

Recipientele reciclabile trebuie să fie goale, curățate de orice urme de mâncare sau lichide și uscate, înainte de a le arunca în containerele dedicate.

Un articol murdar poate contamina un camion întreg, deci asigurați-vă că reciclabilele sunt goale, curate și uscate. Odată ce cartonul sau hârtia intră în contact cu alimente sau lichide, nu mai poate fi reciclat.

Nu lăsați niciodată mai mult de o linguriță de lichid să rămână într-un recipient reciclabil.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x