Saturday, May 28, 2022

Adrian Câciu, despre discuţiile pentru aderarea României la OCDE. „Este echivalentă cu aderarea României la UE dintr-o perspectivă economică”

Must Read

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, a explicat că lansarea discuţiilor pentru aderarea României la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) este “echivalentă cu aderarea României la Uniunea Europeană dintr-o perspectivă economică”.

Adrian Câciu a afirmat că aderarea României la OCDE este posibilă datorită condiţiilor economice favorabile.

”Ieri OCDE – o veste pentru România care este echivalentă cu aderarea României la Uniunea Europeană dintr-o perspectivă economică – a făcut invitaţia oficială a României de a începe negocierile de aderare. Suntem într-o situaţie foarte bună, pieţele sunt stabile, apetitul investitorilor pentru titlurile de stat interne este foarte ridicat”, a afirmat, joi, ministrul Finanţelor, potrivit News.ro.

Guvernul Ciucă a salutat marţi decizia Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) privind lansarea negocierilor de aderare cu România. Acest lucru reprezintă „un succes politico-diplomatic deosebit al ţării noastre, care confirmă, totodată, nivelul ridicat de pregătire tehnică al României”.

- Advertisement -

„Decizia de astăzi a Consiliului OCDE reprezintă o recunoaştere a faptului că România împărtăşeşte valorile şi principiile Organizaţiei”, a anunţat Guvernul.

„Rămânem angajaţi, cu energie şi determinare, în atingerea obiectivului de a deveni membri ai OCDE”, a arătat, pe Twitter, preşedintele Klaus Iohannis.

Premierul Nicolae Ciucă a arătat că aşteaptă „paşii următori” şi discuţiile cu statele membre.

Alături de România, decizia de deschidere a negocierilor adoptată marţi s-a referit şi la Argentina, Brazilia, Bulgaria, Croaţia şi Peru.

Înfiinţată în 1961, OCDE este un for interguvernamental dedicat identificării, diseminării şi evaluării aplicării politicilor publice potrivite pentru asigurarea creşterii economice sustenabile şi stabilităţii sociale. Cei 38 de membri ai OCDE (din care majoritatea europeni – 23) sunt state dezvoltate, deţinând peste 70% din producţia şi comerţul globale şi 90% din nivelul mondial al investiţiilor străine directe.

Aderarea României la OCDE este un obiectiv strategic de politică externă, care a întrunit sprijinul transpartinic al guvernelor postdecembriste ale României. Ţara noastră şi-a depus oficial candidatura pentru aderarea la OCDE în aprilie 2004, candidatură care a fost reiterată în mai multe rânduri.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

De ce nu mai vor angajații să se întoarcă la birou. “Vor să meargă la muncă doar pentru conectare și socializare”

Sunt tot mai mulți români care vor să lucreze de acasă. 40% dintre ei spun că nu vor să...
- Advertisement -

More Articles Like This