Creșterea producției de F-150 Lightning la un număr de 150.000 de vehicule pe an se bazează pe anunțul anterior al producătorului auto conform căruia va dubla producția de la 40.000 la 80.000 de vehicule, în noua sa fabrică din Dearborn, Michigan, relatează CNBC.

După cum a declarat Kumar Galhotra, președintele Ford America, compania a primit aproximativ 200.000 de cereri pentru comenzi de la oameni care vor o încarnare electrică a modelului popular al camionetei.

Acțiunile Ford au crescut cu peste 11%

„Realitatea este clară: oamenii sunt pregătiți pentru un F-150 complet electric, iar Ford face toate eforturile pentru a ne extinde operațiunile și a crește capacitatea de producție”, a precizat Kumar Galhotra.

- Advertisement -

În urma anunțului, acțiunile Ford au crescut cu peste 11%.
Sindicatul american United Auto Workers, care reprezintă aproximativ 56.000 de angajați Ford, a lăudat direcția adoptată de producătorul de automobile, de a crește producția de F-150 electric, spunând că este un „model demn de urmat, care schimbă jocul”.

Prețul camionetei va fi de aproape 40.000 dolari

Este de așteptat ca primele camioane să fie lansate pentru clienții comerciali în această primăvară. Prețul camionetei F-150 va fi de aproape 40.000 dolari. Din punct de vedere estetic, noul F-150 Lightning nu s-a depărtat foarte mult de modelul pe care este bazat.

11,4 miliarde de dolari pentru noi locații de producție

Ford anunța anul trecut că va cheltui 11,4 miliarde de dolari pentru noi locații de producție din Tennessee și Kentucky și, de asemenea, că va crea 11.000 de locuri de muncă pentru a se impune ca un jucător important în arena vehiculelor electrice.

Investiție menită ”să protejeze planeta”

Președintele executiv Ford, Bill Ford, strănepotul fondatorului companiei Henry Ford, a declarat pentru NBC News că este o investiție menită nu doar să propulseze compania, veche de aproape 120 de ani, într-un peisaj auto în schimbare, ci și să „protejeze planeta”.

Ford Co. plănuiește, de asemenea, să tripleze producția lui Mustang Mach-E electric, creată în Mexic.

Sursa: capital.ro