Friday, April 19, 2024

Beneficiile acestui fruct. Taie pofta de dulce şi te ajută să ţii glicemia sub control

Must Read

Beneficiile fructului de kiwi sunt multiple şi importante. Chiar și coaja fructului are proprietăţi terapeutice excepţionale şi chiar poate fi consumată, dacă o spălăm foarte bine.

Fructul ajută digestia, combate constipaţia, taie pofta de dulce și ține glicemia sub control.

”Trebuie precizat că fructul de kiwi conţine de 17 ori multă vitamina C, de 6 ori mai mult magneziu, de 2 ori mai mult fier decât mărul şi, de asemenea, conţine la 100 g de pulpă – 3,4 g fibre, mai mult decât merele şi prunele.

Pe acest considerent, fructul de kiwi se recomandă în orice dietă şi mai ales ajută la prevenţia constipaţiei. La o persoană sănătoasă, care nu suferă de constipaţie cronică, fructul de kiwi poate duce chiar la diaree, ca efect al cantităţii crescute de fibre pe care le conţine” explică Dr. Oana Pop, medic specialist diabet, nutriţie şi boli metabolice, conform Adevărul.

- Advertisement -

Beneficii kiwi versus contraindicaţii

”Trebuie subliniat că şi la fructe, oricât ar fi ele de sănătoase, cantitatea de glucide sau carbohidraţi din structura lor este foarte importantă. Dacă facem exces de fructe, ne putem trezi pe termen lung cu un colesterol crescut, în special cu trigliceridele, şi chiar cu glicemia mai crescută. Un fruct de kiwi de 100 g conţine aproximativ 12 g de glucide sau carbohidraţi, ceea ce îl încadrează la un indice glicemic mic.

Fructul de kiwi prezină un indice glicemic mic, ca atare este recomandat la persoana care suferă de diabet, dar mare atenţie la cantitatea consumată“, explică dr. Oana Pop.

Un meniu în care legumele şi fructele se află la loc de cinste este unul de ajutor sistemului imunitar. În principal, datorită conţinutul de vitamina C.

Tot această vitamină cu rol antioxidant este foarte utilă bunei funcţionări a creierului, contribuind la creşterea performanţei cognitive.

Excelent când vrei să slăbeşti Fibrele sunt săţioase, astfel că senzaţia de foame se va instala mai târziu după ce mănânci alimente care le conţin din plin.

Un fruct de kiwi are doar 34 de calorii, ceea ce înseamnă că poţi servi fără nicio remuşcare 2-3 fructe pe post de gustare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x