Tuesday, January 25, 2022

BMW lansează vopseaua care îşi schimbă culoarea la apăsarea unui buton. Tehnologia inovatoare, prezentată la CES 2022 FOTO&VIDEO

Must Read

Dacă v-aţi plictisit de culoarea maşinii, nu e nevoie să cheltuiţi sume uriaşe pentru a o revopsi. BMW a prezentat o tehnologie inovatoare care permite schimbarea culorii la simpla atingere a unui buton.

BMW lansează vopseaua care îşi schimbă culoarea în cadrul evenimentului CES 2022, desfăşurat în Las Vegas. Tehnologia inovatoare a fost prezentată de constructorul bavarez cu ajutorul modelului iX Flow, un SUV electric.

Deşi mai mulţi producători de automobile, printre care şi BMW, au anunţat că nu vor participa fizic la evenimentul din acest an, pe reţelele de socializare a apărut un clip video care demonstrează noua tehnologie.

În materialul video se poate vedea cum vopseaua albă de pe un BMW iX se schimbă, treptat, într-o nuanță gri.

- Advertisement -

BMW lansează vopseaua care îşi schimbă culoarea la apăsarea unui buton. Cum funcţionează noua tehnologie

Prin tehnologia inovatoare prezentată de BMW, şoferul are posibilitatea de a schimba culoarea vopselei prin apăsarea unui buton. Noul concept are la bază tehnologia E-ink, care este folosită de tabletele de tip e-book.

Schimbarea culorii se produce datorită unei tehnologii electroforectice, maşina fiind colantată cu un material special care conţine milioane de microcapsule de E-ink.

Fiecare capsulă conține pigmenți albi, încărcați negativ și pigmenți negri, încărcați pozitiv. Cu ajutorul unui câmp electric, pigmenții albi sau negri colectează lumina de pe suprafața microcapsulelor, ceea ce duce la schimbarea culorii, potrivit Automarket.

Specialiştii BMW susţin că unul dintre avantajele iX Flow este de a facilita încălzirea sau răcirea habitaclului maşinii în funcţie de condiţiile meteo. Astfel, culoarea albă contribuie la o răcire mai uşoară pe timpul verii, în vreme ce vopseaua neagră poate uşura încălzirea maşinii iarna.

Deocamdată, nu se ştie dacă BMW va introduce noua tehnologie în dotarea modelelor de serie în viitorul apropiat sau dacă aceasta a fost dezvoltată doar pentru evenimentul CES 2022. De multe ori, constructorii de automobile dezvăluie tehnologii noi și avansate în cadrul CES, iar unele dintre acestea ajung chiar să fie disponibile și pe mașinile de serie.

BMW nu a participat fizic la ediția din acest an a CES din cauza situației pandemiei de COVID-19.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Glovo a „înghițit” Foodpanda. Mesajul pe care l-au primit utilizatorii aplicației

Foodpanda a trimis un mesaj către utilizatorii aplicației din România prin care îi anunță că serviciul devine indisponibil și...
- Advertisement -

More Articles Like This