Monday, June 24, 2024

BMW va opri în iulie producția modelului electric i3

Must Read

BMW va opri în iulie producția unui model full-electric care s-a lansat acum nouă ani și care a fost extrem de îndrăzneț pentru vremea aceea, dat fiind că arăta diferit față de celelalte mașini ale mărcii. BMW i3 este produs la Leipzig și în cel mai bun an de vânzări a depășit 30.000 de unități în Europa.

În România sunt înmatriculate peste 750 de mașini i3, fiind al patrulea cel mai întâlnit model integral electric.

BMW a prezentat i3 sub formă de concept în 2011 și modelul a fost lansat în 2013. În noua ani au fost produse peste 250.000 de mașini. Era cu totul diferit la interior și la exterior față de celelalte modele BMW și a fost lansat într-o vreme când pe piață erau foarte puține mașini 100% electrice și mărcile germane rivale nu lansaseră modele atât de mici.

În România modelul costă de la 41.000 euro, dar prețul scade cu aproape 10.000 de euro dacă mașina este cumpărată prin programul Rabla.

- Advertisement -

Modelul a fost revoluționar pentru vremea lui, dar faptul că arăta atât de diferit și că spațiul de la interior era mai mic decât la alte modele electrice au constituit probleme. Autonomia pornește de la 235 km.

În plus, o mașină electrică nu ar trebui să iasă prea mult în evidență din punct de vedere vizual față de mașinile convenționale cu combustie internă, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Automobilwoche.

BMW Group are planuri mari la capitolul electrificare, atât pentru brand-ul principal, cât și pentru Mini.

Sursa: Automotive News

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Elon Musk are inca un copil, in total are 12 copii: „Cea mai mare amenintare la adresa civilizatiei este scaderea natalitatii”

Elon Musk are inca un copil, mama fiind o directoare de la una dintre companiile sale, Shivon Zilis. Directorul...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x