Friday, March 29, 2024

Boala de care vor suferi milioane de oameni în următorii ani. Avertismentul oamenilor de ştiinţă: „Este o ameninţare din ce în ce mai reală”

Must Read

Potrivit unui studiu publicat în The Lancet, peste 150 de milioane de oameni vor suferi de demenţă până în anul 2050. Oamenii de ştiinţă avertizează că această afecţiune este “o ameninţare din ce în ce mai reală”.

Boala de care vor suferi milioane de oameni în următorii ani. Este vorba despre demenţă. Autorii studiului publicat în The Lancet avertizează că această afecţiune reprezintă o ameninţare majoră, care se dezvoltă rapid.

Boala de care vor suferi milioane de oameni în următorii ani

Dacă în 2019 numărul de cazuri de demenţă era estimat undeva la 57 de milioane de cazuri la nivel global, cel mai recent studiu al oamenilor de ştiinţă arată că până în 2050 peste 150 de milioane de persoane vor suferi de această boală. Principalele cauze sunt date de îmbătrânirea populaţiei, dar şi de obezitate, fumat, nivel crescut de zahăr în sânge.

- Advertisement -

Potrivit autorilor studiului, investiţiile în accesul liber la educaţie ar putea preveni acest avânt al creşterii cazurilor de demenţă.

Zonele în care se vor înregistra cele mai multe cazuri de demenţă

Cele mai afectate populaţii sunt şi cele mai dezavantajate socioeconomic, sau care au factori de risc crescut (obezitate, fumat, diabet).

Africa şi Orientul Mijlociu – 367%
Africa Subsahariană – 357%
Qatar – 1,926%
Emiratele arabe unite – 1,795%
Bahrain – 1,084%

Ţările care au un nivel ridicat de dezvoltare vor avea mai puţine cazuri de demenţă. Printre acestea se numără statele din Asia-Pacific (53%) şi Europa de Vest (76%).

În Marea Britanie, numărul pacienţilor cu demenţă va creşte cu 75% –  din circa 907.000 în 2019, la 1,6 milioane în 2050.

Cele mai puţine cazuri se vor înregistra în Japonia. Aici, numărul persoanelor afectate de demenţă va creşte doar cu 27 %.

În 2019, afecţiunea costa bugetele ţărilor circa 1 trilion de dolari (750 miliarde de euro). Aşadar, guvernele ar trebui să investească în prevenţie, pentru a nu suporta costuri mult mai mari mai târziu, îmbătrânirea populaţiei fiind o realitate inevitabilă, potrivit Mediafax.

Specialiştii americani prezintă o serie de factori de risc ce pot fi abordaţi şi care, pot astfel, influenţa cu mult numărul preconizat pentru anul 2050: educaţia precară, tensiunea arterială ridicată, fumatul, obezitatea, depresia, sedentarismul, diabetul, izolarea socială, consumul excesiv de alcool, poluarea şi accidente în zona capului, precum şi afectarea auzului. Depinde însă  de un efort coroborat: fiecare individ în parte, comunitatea şi derularea de politici publice de către fiecare guvern în parte.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x