Persoanele cu intoleranță la lactoză sau cei care doresc să reducă aportul de lactate ar trebui să ia în considerare să consume mai mult din aceste șase alimente care sunt bogate în calciu, potrivit Activebeat.

Legumele verzi

Când vine vorba de calciu , nu toate legumele sunt la fel. În timp ce spanacul și sfecla verde oferă mult calciu, ele conțin acid oxalic, care interferează cu capacitatea organismului de a-l absorbi. Deci, pentru un aport maxim de calciu, cel mai bine ar fi să alegeți varza, broccoli sau bamele.

Semințele

- Advertisement -

Semințele sunt și ele pline de nutrienți esențiali, inclusiv calciu. Unele soiuri sunt deosebit de bogate în minerale, inclusiv semințele de chia. Semințele de susan sunt, de asemenea, o sursă excelentă de calciu, la fel ca semințele de mac. Semințele de știr (Amarnath) reprezintă și ele o alternativă foarte bună pentru aportul de calciu.

Conserva de pește

Persoanele cărora le place să mănânce pește trebuie să știe că anumite tipuri de pește sunt surse excelente de calciu. În timp ce fileurile proaspete sunt cele mai preferate, când vine vorba de calciu, este bine de știut că cele mai indicate sunt conservele de pește. Astfel, o simplă conservă de sardine cu oase conține 888 mg de calciu.

Somonul conservat oferă și el o doză similară, cu 882 mg per cutie. Ca și în cazul sardinelor, este esențial să achiziționați peștele la conservă cu oase, deoarece aceasta este partea din pește care dă un plus de calciu.

Fasolea

Toate tipurile de fasole conțin numeroase beneficii pentru sănătate, dar doar unele sunt surse deosebit de bogate de calciu. Fasolea albă, inclusiv soiurile Navy, Great Northern, Cannellini și Baby Lima, sunt cele mai bogate în calciu.

Produsele din soia

Sub toate formele sale, soia este o sursă excelentă de calciu. De asemenea, multe mărci de tofu sunt bogate în calciu, întrucât sulfatul de calciu coagulant este utilizat în procesul de producție.

Laptele de soia este adesea fortificat și cu calciu. O cană de lapte de soia conține 93-mg.

Alimente fortificate

Ca și în cazul brânzei tofu și al laptelui de soia, multe alte alimente ajută oamenii să-și obțină aportul zilnic de calciu necesar. Sucul de portocale este printre cele mai comune surse, cu 346 mg pe pahar. Unele cereale pentru micul dejun și fulgii de ovăz sunt, de asemenea, fortificate și pot oferi până la 1.000 mg per porție. Dar AuthorityNutrition.com spune că organismul nu poate absorbi această cantitate de calciu, așa că este „cel mai bine să îți distribui aportul pe parcursul zilei”.

Sursa: capital.ro