Friday, April 19, 2024

Ce este jocul Wordle și de ce a devenit o senzație pe internet

Must Read
Un joc de ghicit cuvinte în engleză a devenit cea mai nouă senzație pe internet. Avea 90 de utilizatori la început de noiembrie, iar acum două milioane de oameni îl joacă în fiecare zi. Se numește Wordle și nici măcar nu are aplicație, ci trebuie să îl joci intrând pe site. Ai dreptul la doar un joc pe zi, iar succesul a venit din mai multe motive, unele paradoxale.

Creatorul jocului se numește Josh Wardle, este din Țara Galilor și trăiește în Brooklyn. Wordle este un joc la care ai șase șanse să ghicești un cuvânt de cinci litere din limba engleză și userul primește indicii pe parcurs despre ce litere au ghicit. Ți se indică dacă sunt pe poziția exactă sau dacă se găsesc în cuvânt, dar pe o altă poziție.

Wordle seamănă cu un joc foarte popular în anii 80 și 90, Mastermind, unde trebuia să ghicești din mai multe variante cum sunt puse mici piese colorate.

Josh Wardle a creat jocul pentru a-l juca împreună cu un prieten de-al său, mare amator de puzzle-uri cu litere și cuvinte, dar nu se aștepta ca Wordle să aibă un succes global. Nu există o aplicație, ci useri trebuie să intre pe site.

De ce a avut așa mare succes și a ajuns la 300.000 de useri pe zi la final de decembrie și 2 milioane în prezent?

Sunt mai multe motive, iar unul este legat de faptul că jocul are reguli simple și este distractiv, însă te face să îți pui mintea la contribuție. În engleză sunt în total 12.000 de cuvinte cu cinci litere, dar cea mai mare parte dintre ele nu sunt utilizate des.

- Advertisement -

În plus, poți juca doar un singur joc pe zi, deci nu ai cum să devii dependent și, spre deosebire de toate aplicațiile din jur, nu le cere oamenilor să petreacă multe ore jucând. Din contră, Wordle îți cere zilnic doar câteva minute de atenție.

Un alt motiv ține de faptul că nu are reclame, nu-ți solicită date personale, nu-ți cere să te autentifici. Mulți dintre cei care-l joacă acum își aduc aminte de jocurile de ghicit cuvinte pe care le jucau cu piese reale când erau tineri.

Wordle îi duce cu gândul și la începuturile internetului când erau populare astfel de jocuri cu interfață simplă și care nu iau timp mult.

Josh Wardle spune că este uluit de faptul că jocul a devenit o senzație mondială și este indecis pentru viitor: ar trebui sau nu să dezvolte noi funcționalități la un joc ce are succes tocmai pentru că este simplu de jucat?
Utilizatorul trebuie să aleagă un cuvânt în engleză de cinci litere pentru a începe jocul. Printre cele mai potrivite cuvinte de început se numără următoarele și sunt bune fiindcă au mai multe vocale:
Adieu
React
Cream
Acute
Soare (care înseamnă uliu tânăr, în engleză)

Sursa: Guardian

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x