Sunday, September 24, 2023

Cel mai toxic aliment consumat de români. Poate provoca cancer

Must Read

Cel mai toxic aliment consumat de români. Pentru că se află în alimentele de bază, uleiul de palmier este consumat zilnic, iar asta ne poate afecta starea de sănătate. Se găsește atât în pâine, în ciocolată, cât și în produsele de patiserie și de tip fast food, avertizează specialiștii, conform BBC.

Cel mai toxic aliment consumat de români. Uleiul de palmier devine toxic atunci când este supus temperaturilor ridicate, în acel moment,  eliberând o substanţă cancerigenă, fapt constatat de cercetători în urma unor studii realizate pe animale de laborator.

Astfel, atunci când uleiul de palmier este încălzit la mai mult de 200 de grade Celsius, el eliberează esteri glicerici şi alte uleiuri şi grăsimi nocive, care ar putea fi responsabile de cancer.

Cel mai toxic aliment consumat de români

- Advertisement -

Uleiul de palmier este cu atât mai periculos întrucât mâncarea de tip fast food, inclusiv cartofii prăjiți, este gătită în acest tip de ulei, care este mai convenabil ca și preț, în comparație cu alte uleiuri. Acesta ar putea fi motivul pentru care uleiul de palmier a devenit prezent aproape în toate alimentele ori produsele, fiind dificil să se renunțe la utilizarea lui.

De asemenea, este deosebit de important de știut că modul în care este produs uleiul de palmier afectează atât sănătatea oamenilor, aerul pe care îl respirăm, cât şi vieţuitoarele sălbatice.

Vestea proastă este că se estimează faptul că acest aliment toxic se găsește în aproape jumătate din produsele întâlnite în supermarketuri, iar o directivă europeană din 2014 obligă producătorii să menţioneze produsele în care uleiul de palmier este folosit, tocmai din acest motiv.

Totodată, alimentele de consum nu sunt singurele în care uleiul de palmier este folosit, acesta fiind găsit chiar și în produsele cosmetice, fie că vorbim despre cele de îngrijire cum ar fi gelul de duș ori șamponul, ori despre produsele de machiaj.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
Latest News

Rețeaua de socializare și responsabilizare socială Homeland, în versiunea beta

CHRD (CHROMOSOME DYNAMICS) pregătește lansarea în sistem închis (maxim 10.000 utilizatori) a rețelei de socializare și responsabilizare socială Homeland, la finalul...
- Advertisement -

More Articles Like This