Saturday, May 28, 2022

China, prima reacţie oficială în criza din Ucraina. Ţine partea Rusiei şi avertizează NATO

Must Read

China şi-a exprimat joi susţinerea faţă de ”îngrijorările rezonabile” ale Moscovei cu privire la Ucraina, o ţară despre care Statele Unite afirmă că ar putea fi invadată de Rusia până la jumătatea lui februarie.

China s-a abţinut până acum să ia parte la criza dintre Moscova şi Occident, care-l acuză pe preşedintele rus Vladimir Putin de faptul că a comasat 100.000 de militari ruşi la frontiera cu Ucraina. Joi, cu opt zile înainte de deschderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing, ministrul chinez de Externe Wang Yi a discutat la telefon cu omologul său american Antony Blinken despre Ucraina.

Îngrijorările rezonabile ale Rusiei în domeniul securităţii trebuie să fie luate în serios şi să primească o soluţie„, i-a spus Wang Yi lui Antony Blinken, potrivit unui comunicat difuzat de către Ministerul chinez de Externe. Această luare de poziţie are loc la o zi după ce Statele Unite şi NATO au respins principala revendicare a Rusiei – şi anume de a se angaja să refuze o aderare la Alianţa Nord-Atlantică a Ucrainei.

- Advertisement -

Ministrul chinez a subliniat – fără să numească NATO – că „securitatea regională nu poate fi garantată printr-o consolidare sau o extindere a blocurilor militare„. „Îndemnăm toate părţile la calm, să se abţină să crească tensiunile şi să amplifice criza”, a mai spus Wang Yi. De asemenea, în cadrul convorbirii sale cu Antony Blinken, Wang Yi a îndemnat Washingtonul să înceteze să ”perturbe” Jocurile Olimpice de iarnă.

Anterior, Bejingul a respins luni dezvăluiri din presa americană potrivit cărora Xi Jinping i-ar fi cerut lui Vladimir Putin să nu invadeze Ucraina în timpul JO de Iarnă.

 

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

De ce nu mai vor angajații să se întoarcă la birou. “Vor să meargă la muncă doar pentru conectare și socializare”

Sunt tot mai mulți români care vor să lucreze de acasă. 40% dintre ei spun că nu vor să...
- Advertisement -

More Articles Like This