Wednesday, April 24, 2024

Credite pentru reconversia profesionala

Must Read

In contextul economic actual cauzat de pandemia de Covid-19, reorientarea profesionala a devenit o necesitate pentru multi oameni.

Fie ca este vorba despre pierderea locului de munca sau de salariul care a avut de suferit, fie ca profesia actuala nu se mai preteaza la vremurile in care traim, motivele pentru o reconversie profesionala pot fi numeroase.

Si cu toate ca schimbarea brusca a domeniului de activitate poate cauza ingrijorare, mai ales din punct de vedere financiar, daca esti pregatit sa faci o schimbare, trebuie sa stii ca exista solutii – de la cursuri si stagii de formare care te ajuta sa inveti domenii noi, la credite de nevoi personale care iti pot sustine financiar tranzitia de la un job la altul.

Provident te sustine in aceasta schimbare oferind credite nevoi personale de pana la 20.000 de lei, pe o perioada maxima de rambursare de 134 de saptamani sau 2 ani si jumatate, cu o dobanda anuala de 68%, fara garantii si garanti.

- Advertisement -

Un loc de munca bun poate insemna echilibru intre viata personala si viata profesionala, flexibilitate, un nivel salarial adaptat nevoilor si dorintelor individuale. Avand la indemana solutia potrivita care sa faca tranzitia mai usoara, poti fi cu un pas mai aproape de jobul visurilor tale, care sa-ti aduca atat implinire sufleteasca, cat si un venit mai mare.

Asadar, indiferent de motivele care te fac sa iei in calcul aceasta reorientare profesionala – fie ca ai aflat despre o pozitie in care te poti folosi de experienta acumulata pentru a castiga mai multi bani, fie ca vrei sa incerci un domeniu nou sau actualul angajator urmeaza sa faca reduceri de personal – reconversia profesionala poate fi cea mai buna solutie pe termen lung.

Atunci cand iti cauti un nou loc de munca, gandeste-te bine la aspecte precum:

Ce te motiveaza

Aici nu ne referim la partea financiara, ci la lucrurile care te fac sa te simti implinit. Poate ca la actualul loc de munca nu simti ca contribui cu adevarat sau nu esti implicat in proiecte care sa iti aduca satisfactie profesionala.

Un loc de munca in care te simti util iti imbunateste considerabil nivelul de satisfactie profesionala si te motiveaza sa dai tot ce poti.

Gandeste-te la lucrurile care te fac sa simti ca implicarea ta este apreciata si incearca sa te orientezi catre un loc de munca care include si aceste elemente importante pentru tine. Desigur, e posibil sa fii nevoit sa faci cateva cursuri de perfectionare, dar vei fi mult mai motivat sa inveti.

Ce ofera piata

Inainte de a face primul pas, trebuie sa cunosti piata. Ce va presupune noua profesie?

In unele domenii sunt necesare anumite cursuri si certificari pentru a activa.

Analizand piata si domeniul dorit, vei putea sa-ti creezi un plan bine definit, impartit pe etape, si sa ai o idee mai clara despre asteptarile pe care le poate avea viitorul angajator de la tine.

Vei avea astfel timp sa te pregatesti profesional – obtinand certificarile necesare, acolo unde este cazul –, si sa iti pui CV-ul la punct pentru a se alinia cu viitoarea ta cariera.

Aptitudinile tale

Reconversia profesionala nu inseamna numai schimbarea jobului sau a domeniul de activitate, ci si adaptarea experientei acumulate deja la nevoile pietei. Prin urmare, care sunt atuurile tale si cum le poti folosi in cariera? Care sunt lucrurile la care excelezi si cum iti pot fi acestea de ajutor intr-un alt domeniu?

Experienta acumulata pana in prezent este, desigur, ceea ce te recomanda. Si chiar daca la prima vedere nu se preteaza la domeniul de activitate spre care vrei sa te indrepti, cu siguranta exista aspecte la care nu te-ai gandit si care iti pot fi de folos.

Analizeaza lucrurile la care te pricepi, fie ca sunt activitati pe care le faci la munca, fie ca sunt talente innascute. Aptitudinile si cunostintele tale te pot ghida spre urmatorul job sau domeniu si, cu un pic de perseverenta si implicare, le poti adapta cu brio la noile cerinte. Iar acolo unde este necesara perfectionarea, poti oricand sa participi la cursuri si workshop-uri care sa iti consolideze cunostintele.

De asemenea, atunci cand alegi cursurile de formare, orienteaza-te spre cele care au parteneriate cu angajatorii din industria care te intereseaza, pentru a-ti facilita intrarea in noul domeniu de interes.

Pentru a-ti sustine financiar pregatirile pentru reconversia profesionala, poti aplica pentru un credit de nevoi personale de la Provident. Avand peste 1,2 milioane de clienti serviti in 15 ani, dintre care 76% reintorsi pentru un al doilea imprumut, Provident este una dintre cele mai importante investitii britanice in Romania.

Pentru a solicita un credit de nevoi personale de la Provident, trebuie sa indeplinesti urmatoarele criterii:

  • Sa ai un venit minim demonstrabil de 300 lei/luna;
  • Sa ai varsta minima de 18 ani impliniti;
  • Sa ai cetatenie romana si adresa de domiciliu pe teritoriul Romaniei;
  • Sa detii un numar de telefon valabil.

Te poti folosi de calculatorul de credite online pentru a-ti stabili planul de rambursare a creditului si poti opta pentru serviciul auxiliar de gestionare a imprumutului la domiciliu.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Alegeri SUA: Actorul Dwayne „The Rock” Johnson îşi retrage sprijinul pentru Biden

Actorul american Dwayne Johnson, cunoscut ca The Rock, a declarat vineri că, spre deosebire de alegerile prezidenţiale din 2020,...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x