Thursday, March 28, 2024

Cum au devenit MAI și MApN influenceri de succes în România. Ministerul de Interne, aproape 1 milion de fani pe rețelele sociale

Must Read

Sunt instituțiile ale statului care bat influenceri celebri pe internet: Ministerul de Interne ar putea ajunge la un milion de fani pe Facebook anul acesta. MAI conduce detașat în topul celor mai urmărite ministere pe Internet. Urmează Ministerul Apărării, care în ultimii doi ani a devenit activ și pe TikTok, platforma folosită în special de adolescenți. 

De trei ani de zile Ministerul Apărării are cont oficial pe TikTok, unde a adunat până acum aproape 4 milioane și jumătate de aprecieri.
Sunt clipuri care au depășit trei milioane de vizualizări. Pe această rețea, MApN încarcă în special filmări de la antrenamentele militarilor:

lt. Radu Chirilă, Ministerul Apărării Naționale: “Am fost la liceele militare și am discutat cu cei care au intrat în anul 1 și 2 că suntem de ceva timp pe TikTok. Mulți ne-au spus că informațiile și clipurile de pe TikTok i-au infuențat să dorească să afle mai multe informații despre cariera militară.”

Cea mai veche prezență online a Ministerul Apărării este contul de Facebook: deschis în 2012. Între timp oamenii care se află în spatele succesului de pe internet au devenit adevărați influenceri. Treptat, aproape toate unitățile mari din MApN au fost încurajate să-și deschidă conturi de Facebook. Astfel că acum echipa de comunicare a ministerului are în grijă 150 de pagini oficiale.

- Advertisement -

Căpitan Roxana Davidovits, MApN: “Spitalele militare au deschis paginile în 2018, când în 2020 a explodat pandemia de COVID, fiecare spital avea baza lui de fani și urmăritori folosită pentru a informa și a combate crize mediatice și fakenews-uri”.

Numărul fanilor MAI a crescut în pandemie cu peste 300%

Cel mai mare succes online îl are însă ministerul de interne: 906.000 de aprecieri. În pandemie numărul fanilor MAI a crescut cu peste 300%.

Momentul salvării unei șoferițe care a plonjat într-un lac a adunat peste 200.000 de aprecieri în câteva ore. Polițiștii se ajută de numărul mare de fani pentru a posta și alerte. Cazul unui copil dat dispărut a fost distribuit de 7.000 de oameni la scurt timp după postare.

Gelu Duminică – sociolog: “Un om singur sau o echipă singură nu poate îmbunătăți calitatea serviciilor pe care aceste instituții le oferă cetățenilor. La modul real e un pas, dar cu siguranță este insuficient.”

MApN își lansează anul acesta propriul podcast și va avea și cont de LinkdIn, rețeaua profesională care are deja peste trei milioane de conturi înregistrate în România.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x