Friday, May 27, 2022

Cum s-au schimbat preferințele angajaților și ce așteptări au de la companii în 2022

Must Read

După aproape 2 ani de pandemie, așteptările angajaților s-au schimbat. În 2022, firmele trebuie să fie dispuse să accepte un program flexibil și munca la distanță, dacă vor să își păstreze oamenii.

Principalul motiv pentru care angajații rămân într-o companie este că știu că au un loc de muncă sigur și stabil. Pentru 53% dintre angajați contează ca performanțele lor să fie recunoscute și apreciate de superiori. 46% își doresc o relație profesională foarte bună cu șefii.

Dacă ne uităm la strategiile pe care ar trebui să le adopte companiile anul viitor, potrivit studiului, 80% își doresc cursuri de specializare plătite de angajator. 78% își doresc un program flexibil, care să includă și munca la distanță. 67% menționează majorări salariale. Iar 62% spun că așteaptă o consecvență în cursurile de perfecționare oferite de companii.

Cu toate acestea, ce i-ar determina pe români să își schimbe locul de muncă pe parcursul anului viitor este un salariu mai mare. Evident. 75% indică acest criteriu. Pe 52% i-ar convinge un pachet de beneficii mai generos. 50% spun că accesul nelimitat la cursuri i-ar convinge să plece la o altă companie, chiar și pe același salariu.

- Advertisement -

Studiul a fost realizat în luna mai. Au răspuns manageri din industrii ca retail, IT, petrol și gaze, jocuri de noroc, educație, banking, curierat, transporturi, consultanță. Respondenții ocupă poziții de middle management, top management, iar restul sunt angajați.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

De ce nu mai vor angajații să se întoarcă la birou. “Vor să meargă la muncă doar pentru conectare și socializare”

Sunt tot mai mulți români care vor să lucreze de acasă. 40% dintre ei spun că nu vor să...
- Advertisement -

More Articles Like This