Tuesday, April 16, 2024

Fișa medicală auto 2022. Ce analize trebuie să faceți pentru a putea obține permisul

Must Read
Fișa medicală auto e importantă când vine vorba de obținerea permisului auto. E necesar să știi ce te așteaptă dacă ai de gând să-ți iei permisul de conducere.

Fișa medicală auto 2022. Pașii de completare și examenele medicale pentru a obține fișa auto

Fișa medicală auto 2022. În primul rând, ca să obțină permisul, viitorii șoferi trebuie să dovedească că sunt apți din punct de vedere medical pentru a conduce. Câteva teste îți vor fi oferite pentru a vedea starea ta de sănătate. Rezultatele vor fi afișate în fișă, declarându-se dacă ești sau nu apt pentru a conduce pe drumurile publice.

Ca să obțineți fișa medicală auto, trebuie să prezentați la recepția clinicii medicale actele obligatorii cerute de lege. Buletinul sau cartea de identitate, fișa de școlarizare, dacă este cazul, adeverință de la medicul de familie în care să se menționeze dacă figurezi cu boli cronice. Dacă purtați ochelari de vedere, trebuie să îi aveți cu voi când vă prezentați la clinică.

După ce ați prezentat actele și v-ați înscris la recepție, veți primi fișa auto în care vor fi înscrise datele tale personale, antecedentele medicale atestate de medicul de familie cu privire la bolile cronice de care suferi, specialitățile și rezultatele examenelor medicale la care vei fi supus.

- Advertisement -

Veți fi supus unor analize de către medicul generalist care vă va spune la final dacă sunteți sau nu apți pentru a conduce.

Pentru a fi eliberată fișa auto în concordanță cu legea, va trebui să treceți prin următoarele examinări medicale: oftalmologie, ORL, ortopedie, medicină internă, neurologie și psihiatrie.

Examenele medicale solicitate de lege pentru a obține fișa medicală auto:

Pentru grupa a II-a de conducători auto ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 și D1E se va solicita și controlul pneumologic, pentru identificarea riscului de apnee în somn.

Dacă picați la una dintre examinări, nu puteți fi declarat apt medical.

Apoi, după ce ați obținut fișa medicală puteți să depuneți actele pentru a obține permisul auto. Mai aveți doar să luați examenele de condus și puteți merge direct în trafic.

Sursa: romaniatv.net

 

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOKERO a închis runda de finanțare Private Sale de 1.4 milioane dolari pentru tokenul utilitar LevelUP

TOKERO, un exchange de criptomonede, a anunțat închiderea cu succes a primei runde de finanțare în regim privat, în...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x