Tuesday, March 5, 2024

Fostul medic al lui Djokovici: Cum poate un tip super sănătos să fie o amenințare pentru Australian Open?

Must Read

Medicul Igor Cetojevic, despre care se spune că l-a ajutat pe Novak Dkovici să ajungă în vârful clasamentului ATP, a criticat autoritățile australiene pentru că au anulat viza sârbului, informează news.com.au.

“Este absurd să spui că o persoane care are o sănătate optimă reprezintă o amenințare pentru sănătatea publicului”, a declarat pentru AFP doctorul Igor Cetojevic, un sârb de origine bosniacă și care acum locuiește în Cipru.

Cetojevic, care a petrecut un an în turneu cu Djokovic până în 2011, când a câștigat pentru prima dată Wimbledon și a devenit numărul unu mondial, a spus că sârbul, care nu este vaccinat, a fost tratat incorect.

“Cum poate un tip super sănătos să fie o amenințare pentru Australian Open?”, a spus medicul în vârstă de 60 de ani, râzând în hohote.

- Advertisement -

“Totul e politică, nimic altceva”, a adăugat medicul, citat de News.ro.

Ministrul Imigrației, Alex Hawke, a decis să anuleze viza lui Novak Djokovic, deoarece prezența liderului ATP în Australia crește sentimentul de antivaccinare și duce la nerespectarea regulilor Covid-19, informează news.com.au.

Prezența domnului Djokovici în Australia poate reprezenta un risc pentru sănătatea comunității australiene, deoarece poate stimula sentimentul antivaccinare, ducând la refuzul altor persoane nevaccinate să se vaccineze, alte persoane nevaccinate fiind convinse și mai tare să nu se vaccineze și/sau o reducere a utilizării dozei booster.

Există dovezi care sugerează că domnul Djokovici a arătat, în trecut, o aparentă desconsiderare față de necesitatea de a se izola după primirea unui rezultat pozitiv al testului Covid-19.

Având în vedere statutul și poziția lui Djokovici ca model în comunitatea sportivă și nu numai, prezența sa continuă în Australia poate stimula o nerespectare a cerințelor de precauție după primirea unui test COVID-19 pozitiv. În special, comportamentul său poate încuraja sau influența pe alții să-i imite comportamentul anterior și să nu respecte măsurile adecvate de sănătate publică în urma unui rezultat pozitiv al testului COVID-19, care ar putea duce la transmiterea bolii și la riscuri grave pentru sănătatea lor și a altora”, este motivarea lui Hawke pentru anularea vizei, conform documentelor furnizate de presa de la Antipozi.

Judecătorul și părțile implicate, reprezentanții tenismenului sârb și ai ministrului Imigrației, Alex Hawke, au discutat chestiuni procedurale despre modul în care contestarea anulării vizei va avea loc în acest weekend.

Toate părțile au fost de acord ca audierea să aibă loc duminică, de la ora locală 09.30 (00.30, ora României).

Audierea a fost una administrativă, singura dispută între părți fiind dacă dosarul va fi judecat duminică de un singur judecător al instanței sau de un complet format din trei judecători.

În cazul în care cazul este prezentat în fața a trei judecători, ministrul Hawke nu va avea nicio cale de a contesta sentința.

Judecătorul David O’Callaghan a spus că va lua o decizie în această privință în cursul zilei de sâmbătă.

Tenismenul sârb Novak Djokovici se află, de sâmbătă dimineață, din nou în custodia forțelor australiene de frontieră, într-un loc care nu a fost făcut public, după ce ministrul Imigrației i-a ridicat a doua oară într-o săptămână viza de intrare în țară liderului ATP.

Poliția de frontieră l-a interogat din nou pe Djokovici, apoi jucătorul de tenis a fost reținut.

Liderul ATP își va putea petrece ziua de sâmbătă la biroul avocaților săi, pentru a stabili cum vor aborda cazul duminică, însă el va trebui să revină în detenție pentru noaptea dinaintea audierii.

Ministrul australian al Imigrației, Alex Hawke, a anulat, vineri, a doua oară viza de intrare în țară deținută de liderul ATP, Novak Djokovici, demnitarul precizând că a luat decizia ținând cont de interesul public.

Djokovici a sosit în Australia la 5 ianuarie și forțele de frontieră nu i-au permis intrarea în țară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reținut în aeroport.

La finalul audierii, ofițerii poliției de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovici viza de intrare în țară, pentru că nu este vaccinat și astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetățenii care doresc să călătorească în Australia.

Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranți.

Novak Djokovici a făcut apel la decizia autorităților și a primit câștig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranți și a început să se antreneze la Melbourne Park.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Glovo lansează un parteneriat cu Edenred. Comenzile la restaurante vor putea fi plătite cu cardul de masă

Glovo lansează un parteneriat cu Edenred România. Astfel, utilizatorii Cardului de Masă pot achita comenzile din restaurante. Glovo, platforma de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x