Friday, March 29, 2024

Legea prin care atacul asupra pădurarilor este sancţionat cu pedepse majorate, promulgată de Iohannis

Must Read

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care modifică articolul 257 alin. (4) din Legea 286/2009 privind Codul penal şi care prevede ca infracţiunea de ultraj asupra personalului silvic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu să fie sancţionată cu pedepse majorate cu jumătate, la fel ca în cazul poliţiştilor şi jandarmilor.

Potrivit formei trimise spre promulgare, articolul 257 alin. (4) are următorul cuprins: „Faptele (…) comise asupra unui poliţist sau jandarm, precum şi asupra personalului silvic învestit cu exerciţiul autorităţii publice, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite se majorează cu jumătate”.

Legea a fost iniţiată de senatorul Tánczos Barna, ministrul Mediului, în toamna anului trecut şi a propus completarea categoriilor de personal cu referire la care legiuitorul a incriminat limite superioare ale pedepselor pentru omor, actele de agresiune şi sau ameninţare săvârşite asupra acestora în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin adăugarea personalului silvic. Astfel că infracţiunea de ultraj se aplică şi acestei categorii.

În motivaţie este menţionat faptul că agresiunile împotriva celor ce lucrează în domeniul silvic au crescut. În documentul transmis Legislativului la acel moment se menţionează că, în ultimii ani, şase pădurari au fost ucişi, iar peste 700 de pădurari, tehnicieni şi ingineri silvici au fost atacaţi sau ameninţaţi de infractori care tăiau ilegal lemn.

- Advertisement -

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS...

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei....
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x